סטטיסטיקה להמונים. 16128
בבחירות הקודמות אחוז ההצבעה היה 78. ובבחירות הללו (אני מקווה שהנתון מדוייק) 62. כלומר 80 אחוזים מהשיעור הצבעה הנורמאלי.

שרון זוכה בערך ל62.5 אחוזים מהקולות ולכן גם אם נניח שכל הקולות הנמנעים\\לא הצביעו החריגים שייכים לברק, עדיין:
(62.5*4)\\5 = 50%
בניגוד גמור לחישוב שלך במאמר, לפיו הפער נוצר ממצביעי ברק שלא הצביעו. כמובן שהמוני ימנים גם הם לא הצביעו, איניקציה טובה במיוחד לכך אתה יכול למצוא באחוזי ההצבעה בירושלים ובבני-ברק.
אופס סליחה. 16130
קראתי שוב את מה שכתבת.
סטטיסטיקה להמונים. 16248
ממתי סופרים רוב לפי אחוז ההצבעה הנורמאלי?
אחוז ההצבעה הוא 62 אחוזים.
62*63 לחלק ל - 10,000 שווה 39 אחוז.
אתה יכול להגיד כמה זה ביחס לרוב תוצאות הבחירות הקודמות, אבל שרון זכה ב - 39 אחוזים מהקולות הכשירים להצביע.
סטטיסטיקה להמונים. 16253
ב-ח-י-י-כ-ם.

אף אחד לא הלך בשום בחירות לחשב מהו הרוב בפועל שקיבל הזוכה. המקסימום אליו הגיעו היו הטענות הגזעניות בדבר ''יש רוב יהודי'' או ''אין רוב יהודי''. כל הוויכוח הזה הוא קנטרני וילדותי.
סטטיסטיקה להמונים. 16330
לא טענתי שלא.
רק ציינתי שהסטטיסטיקה מוטעית.
סטטיסטיקה להמונים. 16257
אם מסתכלים במיספרים האבסולוטים רואים שההבדל בין שרון (2001) לברק (1999) הוא בסך הכל קצת יותר מ100 אלף מצביעים (כאשר כל אחד מהם קיבל יותר ממיליון וחצי קולות). שום ראש ממשלה (בישראל המודרנית) לא קיבל יותר מ-‏50 אחוז מהקולות הכשירים (להבדיל ממקומות בהם ראשי ממשלה כן מקבלים רוב מוחלט והכוונה, כמובן, לשכנינו).המסקנה שצריך להסיק מכך היא, בין השאר, שהדרישות לרוב אבסולוטי (למשל ביחס לרמת הגולן) הן פשוט לא דמוקרטיות, כי הן לא מאפשרות הכרעה (מה עושים במידה ו40 אחוז מצביעים בעד ושלושים אחוז נגד?).
הבהרה 16331
לא ציינתי את אחוזי התמיכה בשרון כדי לטעון ש''אין לו מנדט'', לעומת ברק שכביכול היה לו. אמרתי שלטעון שלשרון יש חמישים אחוזי תמיכה בעם, זה פשוט לא נכון.
סטטיסטיקה להמונים. 18336
ממתי מחשבים את משקל הבחירות, באמצעות תרגיל סטטיסטי פשוט ולא מייצג ?
הצבעת 62 אחוז של בעלי זכות ההצבעה, נותנת תמונה סטאטיסטית אמינה לגבי התפלגות כלל האוכלוסיה. עובדה היא שסקרי חברות הסקרים, המתבססים על מדגמים קטנים יחסית (מאות בודדות של משתתפים), קלעו יחסית יפה לדגימה הקובעת של יום הבחירות. תיאורטית, דגימת יום הבחירות משקפת היטב ובמדוייק, את החלוקה התיאורטית שבקרב כלל זכאי זכות הבחירה. אין משמעות אמיתית לאי הגעת כ- 40 אחוז זכאי הצבעה לקלפיות, מבלבד הזכות הבסיסית של כל אזרח להשפיע. סביר ביותר להעריך, שלו השתתפו כל בעלי זכות ההצבעה בבחירות, התןצאות היו דומות. רוב מכריע ופער גדול לטובת אריאל שרון.
סטטיסטיקה להמונים. 18352
מה פתאום? הסקרים כולם כללו אחוז גבוה מאוד של אנשים שאמרו שלא יצביעו או יצביעו בפתק לבן. האנשים הללו, בחלקם הגדול, הם מצביעי שמאל שלא מצאו מועמד מתאים להצביע לו. לטעון כי 20 האחוזים העודפים שלא באו להצביע היו מתפלגים כמו 60 האחוזים שכן באו זה לעשות שקר בליבך. אם לך נוח עם זה - סבבה, אבל אל תחשוב שאחרים יקבלו את זה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים