זה לא רציני 15018
מאמרך לא רציני מהטעמים הבאים:

1) שרותי אינטרנט ירדו בשנת 2000 ב28.7 אחוז, בעוד שכיכר לחם עלה ב16.9 אחוז.
צא ולמד שכשיש אינפלציה - צריך לבדוק בצורה פרטנית את מרכיבי המדד. כי אנחנו עשויים לראות כאלה שעבורם המחירים התייקרו. במקרה שלפנינו - העשירון התחתון לא צורך אינטרנט אלא כיכר לחם.

ועוד עלו - מוצרי עופות ודגים.
דהיינו מוצרים בסיסיים.
ועוד ירדו - מחשבים, מכונות ומייבשי כביסה, מדיחי כלים והבראה ונופש.
חלקם מוצרי מותרות.

2)מאבק השכר הוא בן כמה שנים. עדיין לא שולמו תוספות היוקר של שנה שעברה. המשא ומתן נמשך כבר שנה.

3)תוספות שכר הן לא בגובה האינפלציה (אז במונחים כלכלים אתה יכול להגיע לאותה תועלת אך לא לאותו סל קניה).
ראה שיטות החישוב של סלוצקי והיקס.
לומר שאם עלתה האינפלציה באחוז ולכן צריך להיות תוספת יוקר של אחוז - היא שטות שאפילו פקידי האוצר לא מאמינים בה.

הערה כללית:
זאת הפעם השניה שאתה כותב ומביא אסמכתאות סטטיסטיות מהלמ"ס. זאת הפעם השניה שאתה מנתח נתונים בצורה מוטעית.
על כן אני אוסר עליך לעיין בפרסומי הלמ"ס במשך השנה הקרובה.
זה רציני 15021
1)למה שנחשב מדד רק לפי עשירונים? למה לא לפי מאיונים? הרי צרכיו של המאיון ה 99 בוודאי שונים מצרכי המאיון החמישים. למה שנעצור בזה? נחשב מדד לכל משפחה וכך נוכל להגיע לפיצוי אופטימלי!
הבעיה היא שזה לא כל כך פשוט, הממשלה, וגם ההסתדרות לוקחים את המדד הכללי ולפיו גוזרים את תוספת היוקר. להזכירך, ההסתדרות לא שובתת בגלל 'שיטות החישוב הלקויות של המדד' אלא בגלל אי מתן תוספות היוקר. וכשהיא באה למשא ומתן גם היא מסתמכת על נתוני המדד. כשאנו דנים דיון כלכלי, אנו יוצאים מנקודת הנחה מסוימת. כל הניתוח שלי נגזר מההנחה שהמדד הוא בסיס טוב לחישובים. לטענה זו אני חושב שותפים עוד כמה וכמה אנשים.

2) מעניין, הטלפנית אמרה לי שמדובר על השנה, ובכל מקרה, גם אם נקבל את טענתך: בשנה שעברה האינפלציה היתה של 1.3 אחוזים. והשכר הריאלי של עובדי המדינה עלה בשישה אחוזים!

3) דברייך נכונים, אך מה זה קשור לענין? לא באתי וטענתי שמגיע X תוספת לשכר לעובדים בגלל שהמדד עלה ב X אחוזים. טענתי היא (והיא נכונה גם לפי תורת המחירים, שממנה שאבת את דברי סלוצקי והיקס) שאם אין אינפלציה - אין סיבה לפיצוי. אם יש עליה בשכר הריאלי, אדרבא ואדרבא שאין.

תשובה להערה הכללית שלך.
לפני שאתה מאשים אותי בחוסר רצינות, הסתכל על טיעונייך (שהפרכתי עכשיו אחד לאחד). אשמח אם להבא תתמקד בטיעונים בלבד, ללא ביקורת על יכולת הניתוח שלי.

בברכה,
רן
זה רציני 15024
1)את הרכב המדד יצרו אנשים. זה לא אורים ותומים. לכן הוא כבר עבר שינויים. וכן, צריך לרדת לפרטים. אחרת אנחנו נגררים לשטחיות ולאי דיוק. אם התחבורה הציבורית מתייקרת וכך גם הלחם והחלב, זה לא משנה אם כל זה מתאזן בעקבות הוזלה של מוצר מותרות זה או אחר.

2) איזה מזל שלא שאלת את סבתא שלי. היא בכלל לא היתה יודעת על מה השביתה, ואז בכלל היה לך טיעון מבריק.
אני באופן עקרוני מתייחס בחשדנות לנתוני פקידי האוצר. בעזרת לוליאנות סטטיסטית אפשר לבצע הרבה קסמים. אם השכר הריאלי עלה - מדוע הם מוכנים לתוספת של רבע אחוז, על השלושת רבעי אחוז שכבר ניתן?
העמדה של ההסתדרות -16 אחוז - גם היא לא ריאלית.

3) כתוצאה מהשנה האחרונה ומ (1) אפשר להבין מדוע יש לתת תוספות שכר גבוהות מאשר האינפלציה בשנתיים האחרונות.

דבר נוסף - אינפלציה אפסית היא לא תופעה נורמלית. אלא 2-4 אחוזים. במיוחד כשמלווה אותה (בעצם מוריד אותה) ריבית כה גבוהה. זה טוב לכאלה המקבלים ריבית ולא המשלמים ריבית.
וגם כאן חלוקת הנפגעים ברורה, בין אלה שיש להם לבין אלה שאין להם.

דבר נוסף נוסף - גדלתי בבית רוויזיוניסטי. המילה הסתדרות היא מוקצה מחמת מיאוס אצלי. אבל עדיין אני בעד מדינת רווחה נוסח סקנדינביה ואילו אתה קפיטליסט דורסני נוסח ארה"ב (על פי תגובותיך ממאמרים קודמים). בזה מסתכם הוויכוח ביננו. עכשיו שנינו יכולים להביא נתונים מפה ועד הודעה חדשה רק כדי להצדיק את הטענות הבסיסיות שלנו.
זה רציני 15032
1) יש מקום לויכוח על הרכב המדד, אך לא במסגרת הדיון הנוכחי, הוא גם לא רלוונטי לדיון כיוון ששינוי הרכב המדד אפילו לא נכלל בתביעות ההסתדרות.

2) שאלתי טלפנית במשרדי ההסתדרות (התקשרתי לקו המידע שלהם), אני משער שהיא מקור שאמור להיות מהימן מספיק. לצערי הרב אין ברשותי מקור מידע אחר (להסתדרות החדשה אין אתר מספק, לצערי)

3) גם אני בחרתי שלא להסתמך אך ורק על נתוני האוצר, אך מסתבר שנתוני הלמ"ס תמכו בהם - אתה טענת שניסיוני לעשות זאת הוא 'ניתוח לא נכון'.

לא ברור מדוע האוצר מוכן להציע תוספת לשכר במקרה זה, אולי בגלל שאנשי האוצר חוששים מהשביתה? אולי עקב הנחיות של שר האוצר?

אני עדיין לא הבנתי מדוע יש לתת תוספות שכר יותר גבוהות, כיוון שסעיף 1 לא מקובל עלי; הרי רוב העובדים שההסתדרות ומר עמיר פרץ מייצגים דווקא שייכים למעמד הבינוני (אין בכך שום רע, אגב) ואמורים להיות 'מיוצגים' היטב בסל המוצרים שהמדד מכיל.

אינפלציה של אפס אחוז היא לא דבר רע - היא נוראה ואיומה, גם לי יש דעה משלי על מדיניות הריבית של ד"ר קליין, סביר להניח שהיא קרובה למדי לזו שלך. אך שוב, לא בכך אנו דנים.

איני קפיטליסט דורסני, אך אני קפיטליסט. יש להניח שעמדתך קרובה לשלי בכמה וכמה נקודות, אך אנא זכור שהדיון מתמקד בלגיטימיות של ההסתדרות לשבות *במקרה זה* אני חושב שגם סוציאליסט גמור בנוסח נורבגיה יסכים ששביתה פראית במקרה זה כלל אינה מוצדקת. והיא מתקיימת אך ורק למטרותיו הפוליטיות של העומד בראש ההסתדרות.

בברכה,
רן

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים