|
לא כל כך ברור כיצד פועל ה- mRNA הרלוונטי לחיסון. אני משער שהוא לא פועל על הגרעין , שבו נימצא DNA , אולי הוא פועל על המיטוכונדריה ( שהרי המיטוכונדריה כוללת "מפעלי ייצור" בתוך התאים שמוסבת לייצור החלבון הגנטי של נגיפי הקורונה , זאת כדי לעורר תגובה חיסונית נגד הנגיף).
לא ברור אם אותו mrna רלוונטי משנה את המיטוכונדריה (או מה שלא יהיה האתר בתא האנושישבו נעשה ייצור החלבון הזר), או שההשפעה של אותו mrna זמנית (ואם זמנית לאיזה פרק זמן תהיה הזמניות).
כל המכניזם בזריקה מעורפל, ככל שנימסר מידע לציבור הרחב.
אני בכל אופן , מטעמי זהירות, יוצא מהנחה שההשפעה של -mrna המעורב בחיסון היא לטווח ארוך (או לצמיתות). אם ההשפעה לטווח ארוך יתכן שהנזקים לא יתגלו מייד לאחר הזריקה (לכן הבדיקות של בטיחות לא יכלו את הנזקים).
לכן אני מתייחס לראשונים שיקבלו את הזריקות כאל שפני ניסיון, אני לא רוצה להיות חלק משפני הניסיון. אני לוקח את הסיכון שבפרק זמן של שנה מתחילת החיסונים האינפורמציה על סיכון תתברר; זאת, כאשר המידע יבוא מהמוני מחוסנים. איני סומך יותר מדי על מידע מטעם חברות התרופות.
בלי קשר להבנה שלי לגבי תהליך החיסון (שיכול להיות שגוי) — המצב כזה : הזריקות פותחו בנוהל מזורז, ולפיכך לא הכי בטיחותי. ראינו כבר הרבה תקלות בגלל חיפזון, למשל הסיפור של מפוחי הנשמה שהתלהבו מהם עד שהתברר שהם מביאים ליותר נזק מתועלת. אני מעדיף להיות חשדן וזהיר.
|
|