|
״העולם״ לא עקבי במה נתפס כלגיטימי או כלא לגיטימי. יש מקום לפקפק בכך ש״לגיטימיות בינלאומית״ נובעת מאיזה סט נוקשה וברור של ערכים ולא נובעת מפוליטיקה בינלאומית, אינטרסים ורצון להפעיל לחץ על שחקנים מסיבות אחרות לחלוטין מדאגה לשלום אזרחים. משמעויות גיאו-פוליטיות זה המלך ואם אין המון משמעויות גיאו-פוליטיות להרג אזרחים, ל״עולם״ לא ממש אכפת ונושא הלגיטימיות לא עולה בעוצמתו על איזה מלמול כדי לצאת ידי חובה ומשיכת כתפיים גלובלית.
למשל, עד כמה ״העולם״ ראה בפעולות של הסעודים בתימן1 כפעולות לא לגיטימיות? היו גינויים, כמה דו״חות מטעם אירגוני זכויות אדם, צפצופים כדי לצאת ידי חובה של גרמניה ושוודיה ונפנופי ידיים כועסים באו״ם על ידי בעלי אינטרס כמו איראן (שברור לחלוטין שמעניין את הסבתא שלהם רווחה של אזרחים), אבל לא נראה בשום שלב של״עולם״ היה באמת אכפת מהרג האזרחים הזה. הפתעה הפתעה - גם שום תנועה פופולרית בסגנון של BDS לא הוקמה וקראה להחרים את הנפט הסעודי.
אני לא מנסה להגיד שישראל צריכה להתעלם מהנושא של ה״לגיטימיות״ הבינלאומית. מה שאני מנסה להגיד זה שהשאלה שישראל צריכה תמיד לשאול את עצמה זה לא עד כמה העולם יראה במהלך מסוים כלגיטימי. השאלה שישראל צריכה תמיד לשאול את עצמה זה עד כמה העולם יראה במהלך מסוים כ״לגיטימי״. כלומר, עד כמה המהלך הוא Aligned עם מה שרוצים וצריכים בעלי הברית ומה העלות/תועלת של המהלך. עד כה ישראל לא עשתה משהו בסוריה שחורג מה״לגיטימי״, אבל עם הממשלה הנוכחית (ועפ״ הצהרת הכוונות של המטומטמים שיש בה) יש סיכוי סביר שהחריגה הזאת תגיע.
____________________ 1 פעולות שהובילו לאחד מהאסונות ההומניטריים הגדולים בעולם של השנים האחרונות שמתחרה במה שקורה בעזה רק ברמת הסבל האנושי, אבל אין לו יכולת להתמודד עם רמת היח״צ של הפלסטינים ועם השנאה האידיאולוגית למדינת היהודים.
|
|