|
||||
|
||||
אני לא יודעת בן כמה אתה - אני התחלתי לשתות בירה בגיל די מאוחר, אחרי שגיליתי שאני יכולה לשתות בירה מבלי להשתכר1. כשהתחלתי - כבר היו בשוק לא-מעט זמן הייניקן וטובורג. אני עדיין מעדיפה גולדסטאר/נשר. ובהעדר גולדסטאר/נשר, מעדיפה את הדבר-הכי-קרוב. בירות הבוטיק אכן טובות. אני שותה אותן כשאני יכולה להניח את ידי עליהן. 1 להשתכר, אצלי: תחושה של מנומנות ורצון ללכת לישון. הואיל ושתיה היא עניין חברתי, אין טעם לעשות את זה אם זה גורם לך לסגור את הערב. |
|
||||
|
||||
(לא תגובה ישירה לך אלא תגובה כללית לדיון) בתור המגיב חסר הטעם, אני ממליץ על מבחנים עוורים כדי לנסות לבדוק מה אתם מעדיפים באמת. אני מזכיר את הניסוי של כהנמן(?) עם טיפת הלימון (שגרמה לטעם שונה של הבירה) אשר בהתאם לתווית גרמה לבירה להפוך לטעימה יותר או פחות. לכן: לא סתם מבחנים עוורים, אלא אולי אפילו מבחנים מטעים כדי לנסות לבלבל את חוש הטעם. |
|
||||
|
||||
כן, רק שבאותה מידה אפשר להמליץ לך על טעימות עיוורות של הפסטה המועדפת עליך, הלחם המועדף עליך, השוקולד המועדף עליך וחלק הבקר המועדף עליך. למה יצא הקצף (הה הה) דוקא על הבירה? |
|
||||
|
||||
לדוגמה: מכיוון שבינתיים כולם במקרה אוהבים הרבה יותר את כל בירות הבוטיק (שיקרות בהרבה). |
|
||||
|
||||
שלא תטעה. יש בירות בוטיק בינוניות אפילו כאן בישראל. כל הבירות המצויינות בציון שייכות הן בוטיקיות. חלק מהמומחים מחשיב גם את מכבי המחודשת. |
|
||||
|
||||
ובאותו מקרה כולם אוהבים יותר את הפסטה תוצרת בית /טריה ולא יבשה, את לחם השיפון המיוחד (שתאמין לי עולה הרבה יותר מלחם רגיל), את השוקולד תוצרת חוץ שעולה הרבה יותר מהחברה הנפוצה יותר, את נתח הבשר המסוים אצל הקצב המסוים שעולה פי שלושה מבשר אחר ברשת נפוצה, וכו'. בכל המוצרים האלה, מחירי מוצרי ה"בוטיק" יקרים משמעותית - יותר מאשר בבירה לעיתים - מהמוצר הנפוץ והזול יותר. |
|
||||
|
||||
אבל השאלה היא האם יש לזה הצדקה? כלומר: יש לזה הצדקה בגלל שהבוטיקים מצליחים לגבות מחיר גבוה יותר. אבל האם באמת מוצדק לשלם את זה? כאשר אתה מייצר בעצמך, ברור שתחשיב את זה כטעים יותר. מצד שני, אני מניח שבמקרים רבים זה פשוט לא נכון. קל הרבה יותר לפספס בבישול ביתי. לעניין שוקולד: אני זוכר שכל שוקולד שהבאתי מבלגיה נחשב לשוקולד איכותי ונהדר. גם הבונבוניירות שקניתי בחנויות המובחרות, וגם שוקולדים פשוטים שקניתי או קיבלתי. אני מניח שהתווית הזו כבר הוסיפה משהו לטעם. אני צריך לנסות את זה בשנה הבאה. |
|
||||
|
||||
התחלתי מוקדם יותר. לפני הצבא היו לי חשבונות במספר בארים. לונג ג'ון סילבר אחד מהם (בגלל המוסיקה והצ'יפס). גם המוכשרת שדגה אותי נוטה לנימנום (ברוב הפעמים) אבל לא סופרת את האורחים או המארחים. שיעורי בית ללוגמת הנשר האמיצה: בקיץ כשחם נורא שתי בירה קרה מאוד בים, כנסי למים. לא לעמוקים :) ועוד- השיכרות מבירות כמו נשר טובורג וגולסטאר גורמת לכאב ראש בניגוד לאחרות שמעלימות כאבים מכל סוג. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |