בתשובה לקוף הביגועים האוריינטלי, 26/08/14 6:07
639922
1. חברי בית הלורדים, בוודאי הרוחניים שבהם, אינם דומים לחברי כנסת בשום מובן שהוא. כבר דיברנו על זה כאן למעלה.

2. בבריטניה יש חוקה. גם על זה דיברנו כאן למעלה.

3. הדמוקרטיה הבריטית לא תלויה ברצונו הטוב של המלך, אם המלך לא יכבד את רצונו של העם הוא ימצא את עצמו ללא כסא (כמו שקרה בעבר). המלוכה של המלך תלויה ברצונם של התושבים ולא ההפך.

4. יורש העצר לא "מתערב בתהליך הפוליטי". הוא מביע את דעתו על חוקים מסויימים, גם אתה ואני יכולים להביע את דעתינו, או לשכור לוביסטים שישפיעו על חברי הפרלמנט. אילו זאת לא היתה דמוקרטיה היינו צריכים לשכור לוביסטיים שישפיעו על המלכה, דווקא הצורך בהבעת דעה ושכירת לוביסטיים מראה שמדובר בדמוקרטיה.

5. תן דוגמא לפעולה שלטונית אחת, שביצעה אחת מזרועות הממשלה בבריטניה בניגוד לרצונו המפורש של "העם הפשוט" כמו שהובע בפרלמנט. תן דוגמא להליך אחד שמפשפיע על חייהם של תושבי בריטניה ולא הוכרע בפרלמנט.

6. האיחוד האירופי הוא איחוד דמוקרטי, החוקים שלו נקבעים על ידי פרלמנט שנבחר באופן דמוקרטי, וכל מדינה שחברה בו (כולן דמוקרטיות‏1, אגב) יכולה להחליט לפרוש מהאיחוד במידה והחלטות הרוב מנוגדות לדעת הציבור באותה מדינה (ע"ע משאל העם הצפוי‏2. אגב, מעניין שזה, משאל עם - קריא לא שואלים את המלכה את הלורדים כמו שאפשר היה לחשוב אילו המצב היה כמו שאתה מתאר אותו).

1 דמוקרטיה במובן שבו משתמשים רוב בני האדם במושג, קריא דמוקרטיה [ויקיפדיה]
639946
1. מעמדו של יורש העצר אינו כמעמדו של כל אזרח, והתיאור שלו כ"לוביסט" חוטא לאמת. התערבות שלו (גם אם היא נעשית במסווה של "הבעת דאגה") אינה לגיטימית.. אם אתה לא מבין את זה אתה לא מבין מהי דמוקרטיה. הכלל הראשון בדמוקרטיה הוא איזון כוחו של הריבון, ואם יורש העצר מנצל את כוחו ומעמדו לרעה (למרות שבטוח שהוא חושב שזה לטובה) אז אין דמוקרטיה. עובדתית - הוא לא התשמש בכספו כדי לשכור לוביסט אלא ניצל את מעמדו כדי להיפגש ישירות עם רה"מ בנושא.
2. גם מעמדו של בית הלורדים, שאינם נבחרים ע"י העם אלא חלקם יורש את מקומו, חלקם מתמנה ע"י הכנסיה וחלקם מתמנה ע"י המלך, כ"בית עליון המפקח על עבודת בית הנבחרים" אינו דבר של מה בכך, ופוגע ביכולתו של העם להחליט על גורלו.
3. בבריטניה אין חוקה כמסמך קוהרנטי וסדור. גם בישראל אין חוקה, אבל יש מעמד כתוב וברור של "חוקי יסוד". בבריטניה לא רק שאין חוקה סדורה אלא אף אין חוקי יסוד, יש רק אוסף אקלקטי של נוהגים (שכבר ראינו שיורש העצר עוקף בקלות) ותקדימים משפטיים שמעמדם באופן טבעי רופף (עד התקדים הבא...)
4. בכוונה כתבתי שאני לא רוצה להיכנס לעניין האיחוד האירופאי, ויש מספיק טיעונים למה הוא אנטי דמוקרטי באתרי מפלגות יורוסקפטיות (גם ובעיקר בבריטניה). אסתפק רק בהצבעה על מנגנון ה"דירקטיבה" (תכתיב) האירופאי שמאפשר לפקידים בבריסל לכפות את רצונם על הנבחרים במדינות השונות.
639974
1. הכלל הראשון בדמוקרטיה הוא לא איזון כוחו של הריבון, אלא הריבונות של הציבור. יורש העצר אינו הריבון (הוא אינו הציבור). אם אתה חושב שהוא מנצל את כוחו לרעה אתה צריך להראות את זה (תתחיל מלהראות שיש לו כח, תמשיך בלהראות שהוא מנצל את כוחו, לדבר עם חברי פרלמנט או ראש הממשלה זה לא ניצול כח, אחר כך אתה צריך להראות שהוא מנצל את כוחו לרעה, אבל תתחיל בתנאי הראשון). ראש ממשלת ישראל נפגש עם בעלי עניין כל יום, כמוהו גם נשיא ארה"ב, או נשיא צרפת. אם אתה חושב שאני "לא מבין מהי דמוקרטיה" תסביר לי. (רמז, תגובה 639042 לא נכונה).

2. באיזה מובן קיומו של בית הלורדים "פוגע ביכולתו של העם להחליט על גורלו" בינתיים לא הראת דוגמא אחת.

3. אנחנו הולכים במעגלים. בשום מדינה כמעט אין חוקה "כמסמך קוהרנטי וסדור", לא בישראל, לא בארה"ב, לא בצרפת, ולא בשום דמוקרטיה אחרת. בבריטניה יש חוקה, שונה מזאת שאתה רוצה שתהיה, אבל קיימת ומוכרת (על ידי בתי המפשט והמחוקקים, לא על ידך). יורש העצר לא הפר את החוקה (זאת שקיימת, לא זאת שאתה רוצה שתהיה קיימת), הפקידים בבריסל לא הפרו את החוקה (זאת שקיימת, לא זאת שאתה רוצה שתהיה קיימת).

4. אתה לא רוצה להכנס, אל תכנס, כשאתה נכנס, אל תכתוב שטויות. הפקידים בבריסל הם פקידי ציבור, אין הבדל בינם לפקידים בוושינגטון, בפאריס או בירושלים.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים