|
||||
|
||||
כולם מגיעים עם אג'נדה ולכולם יש מה להסתיר חוץ מאשר לי ולשימפנזה שלי. אז לסיכום, ולמען הדורות הבאים אלו ההמלצות שאני רואה כחשובות ביותר לבריאותנו: 1. הרבה באכילת עלים ירוקים1, ירקות ופירות : סלטי ירקות וסלט כרוב-גזר, שניהם עם שמן זית, מגוון פירות2 ואבוקדו 2. אכול מדי פעם אגוזים שקדים וגרעינים (לא קלויים) פירות יבשים ופטריות. 2. הפחת צריכת מלח: בעיקר על ידי הוצאת מזונות מעובדים (מארוחות מוכנות ועד בייגלה ושאר מרשרשין) מהתפריט. 3. צמצם למינימום צריכת שומן טרנס ע"י הוצאת בצק עלים ובצק פריך תעשייתיים מהתפריט (בורקס, מלוואח, ג'חנון, עוגיות פריכות, וופלים) 4. הפחת את צריכת השומן הרווי: הדרך הפשוטה ביותר היא להקטין את אחוזי השומן במוצרי החלב: חלב 1% יוגורט 1.5% קוטג' 3% פטה ובולגרית 5%. התקמצן על חמאה שמנת וגבינות עתירות שומן. ________ 1 פטרוזיליה, בזיליקום ושמיר זוכים לכתרים מרובים. רוטב פסטו (בזיליקום, צנובר ושמן זית) הוא אם כך מזון בריאות ממעלה ראשונה, וכן טאבולה (עם גרגרי רימון2 זו בכלל פצצת בריאות). 2 רימונים, ענבים, תפוחים, חמוציות וגרגרי יער - כל אלו קיבלו המלצות חיוביות במיוחד. גם אבטיח מלון מנגו גויאבה ואפרסק זוכים להמלצות חמות. |
|
||||
|
||||
והייתי מוסיף (אולי שכחת): 3. צמצם למינימום צריכת סוכר לבן ומעובד לסוגיו (עוגות, קוראסונים, משקאות ממותקים). |
|
||||
|
||||
צמצום בשר והחלפת החיטה בכוסמין או שיפון |
|
||||
|
||||
הכוסמין והשיפון הם מיני דגנים עם תנובה נמוכה. השיפון מתאים לאקלים קר יותר ומגודל בעיקר איפה שהחיטה כבר לא כל כך מתאימה. אז שוב יש כאן המלצה שמייקרת את מחיר האוכל. |
|
||||
|
||||
על איכות משלמים. החיטה היא בעלת ערך תזונתי נמוך ובכלל לא בריאה |
|
||||
|
||||
מה העניין בסוכר לבן? האם סוכר חום (סוכר לבן עם כמה צבעי מאכל) שונה? אם הבעיה שלך היא עם כמות הסוכר הגדולה, אין כאן הבדל. |
|
||||
|
||||
סוכר היא בעיה גדולה ביותר. סוכר מקני סוכר עדיף מהסוכר לבן-רעל שאתה אוכל. |
|
||||
|
||||
פעם גידלו בארץ סלק לסוכר. היום, למיטב ידיעתי, כל הסוכר בארץ מופק מקני סוכר. |
|
||||
|
||||
אין שום עניין בצבע הסוכר כמובן, הכוונה היא אם כבר להבדל בין סוכר לבן כשלעצמו, לבין סוכר שקיים ממילא באפרסקים, עגבניות, בצל ושאר ירקות ופירות1. 1 והנה תיכף מישהו יקפוץ ויאמר שהסוכר מאפרסקים גרוע בדיוק כמו מעוגות, ואם תאכל אפרסקים כל היום גם אז תהיה שמן וסכרתי. אז הנה, חסכתי את איש הקש הזה מראש. |
|
||||
|
||||
1 אז רק כדי שלא יקום אותו אחד, אני קופץ ואומר שבצל (לבן, זה שעשיר בסוכר) אינו ירק (עלה ירוק) ואינו פרי. |
|
||||
|
||||
שומני טראנס כבר אין (אולי עוד יש בישראל) שכחת חצי כוס יין ודגים (כי עם כל הכבוד לשמן זית, אין בו את סוגי השמן שיש בהם) כל ההמלצות נשמעות הגיוניות חוץ מזה שבמחקרים עולה שחלקן רק נשמעות הגיוניות. למשל: ההמלצות שלי פשוטות יותר: 1. נסה להחזיק את אחוזי השומן בגוף באזור ה 12 אחוז (לגברים) 2. בהתאמה - צרוך בערך 22 קלוריות לכל ק"ג משקל גוף ליום + מה שאתה מוציא על פעילות גופנית. 3. הוצא כ 600 קלוריות ביום על פעילות גופנית. 4. אם ערכת מיפוי גנטי, בחר נא מההמלצות של אריק מה חשוב, מה לא משנה לך ומה משנה לך באופן הפוך מלכלל האוכלוסיה. זכור שאם אתה עומד ב (1) עד (3) התועלת הנוספת היא מסדר שני. 5. אם אתה בוחר להיות טבעוני, זכור שתוחלת חייך מתקצרת בכ 3 שנים לעומת זו של אוכלי דגים באופן קבוע ובשר מעת לעת ושמנת המשכל שלך יורדת בכ 10 נקודות. |
|
||||
|
||||
וואו תתארו לכם שם(חובה)המקורי פחות 10 נקודות משכל.. חחח... לגאונות יש גבולות אבל לטמטום אין. |
|
||||
|
||||
אכן, טוב טעם. תגובה עניינית ומושקעת! מערכת, אני ממליץ לא להסיר את התגובה. כך תמיד נוכל להפנות אליה להדגמת אישיותו הקורנת של המגיב. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |