 |
הגבתי לדבריך, סוג של עידוד מורלי, אלא שתגובתי הנ"ל נכתבה בטעות כתגובה לירון. ראה תגובתי אליך למעלה שממוענת בטעות לירון.
ככלל, אני שותף להרגשתך על כך שכאשר מביאים בפורום הזה דעה לא קונצנזואלית יש רבים שתוקפים את הדעה בטענה שהיא אינה נכונה משום שאינה קונצנסואלית, זו פסילה באמצעות לוגיקה מעגלית. על כן, כאשר בעל הדעה הלא קונצזואלית מביא סימוכין לדבריו ממקורות לא קונצנזואלים, ניטען שהסימוכין חסרי ערך ופסולים על הסף רק משום שלא פורסמו במסגרת קונצנזואלית.
אין לי דעה באשר לעצם הטענות שהעלית על תועלת ונזק של הינדוס גנטי או השבחה קלסית של צמחים על ידי ברירה מלאכותית. רק ציינתי שהתועלת בהפלרת מי שתיה מפוקפקת למרות שנתמכת על ידי רוב הקונצנסוס (או נתמכה בעבר על ידי הקונצנסוס).
אגב, תוך כדי הבדיקה לעניין ההפלרה מסתבר ששרת הבריאות יעל גרמן הציעה ביוני 2013 להפסיק את ההפלרה של מי שתיה בישראל. לא יודע אם ההצעה קודמה בינתיים וכן מה היו הנימוקים של יעל גרמן (האם בגלל חוסר תועלת בהפלרת מי שתיה או בגלל הנזק שההפלרה גורמת). אם יעל גרמן הציעה לפסול את ההפלרה של מי שתיה בשל חשש לנזקים רפואיים, הרי יש בעיה לחברי הפורום שהם חסידי קנאים של הקונצנסוס, שהרי קשה להם לסווג את יעל גרמן כ: הזויה, מפוקפקת, שרלטנית, וכדומה.
ועוד. גם גרמניה ואיסלנד לא מפלירות מי שתיה, ובכלל יש כנראה מגמה עולמית לבטל הפלרת מי שתיה או לצמצם אותם. בתאריך 2005 בערך, מי שתיה הופלרו רק באוכלוסיה של 400 מליון איש, כך שלא כל מה שמוצג כקונצנסוס הוא קונצנסוס אמיתי).
אם כבר. במסגרת הבדיקה שעשיתי אתמול, גרמניה עשתה מחקר על תוצאות הפסקת הפלרה של מי שתיה בשטחה, לפי התוצאות של המחקר הזה לא הייתה שום עליה בעששת לאחר הפסקת ההפלרה ואפילו יש סימנים שיש המשך ירידה בעששת. כבר אמרתי במקום אחר שמחקרים שמבוססים על קורלציה סטטיסטית אסור להציג כמחקרים שמוכיחים סיבתיות; במקרה הספציפי של עששת, ירידת עששת בארצות מפותחות יכולה לנבוע משיפור כללי בהליכי בריאות (שיפור ההגיינה, שיפור במודעות, שיפור ברפואת שיניים וכדומה) , לאו דווקא מהפלרת מי שתיה.
|
 |