|
הבט בבקשה בגרף הבא, המתאר את תפוקת המזון *לנפש* בין השנים 1963-2005. איפה שנים הקשות ? לא היו בצורות ? סופות הוריקן לא חירבו אזורים שלמים ?
התשובה הפשוטה היא, שמעבר לשיפור המתמיד בייצור, במערכת כו גדולה הכל מתאזן. במקום אחד יש אסון, אבל אחר פורח. אם הטמפ' תהפוך חמה מדי באזור אחד, או שיחליפו את סוג הגידול או שמקום קר אחר יהפוך נגיש (וגם העליה בשונות, אם תהיה, לא תסתור את זה מספיק). וזה בלי לספור את העובדה שאנחנו מייצרים היום שלושים אחוז יותר מזון לנפש משייצרנו ב63. אז הצרפתים לא יאלצו לוותר על הבשר, הסינים אולי יאכלו עוד קצת אורז על חשבון עוף (או ליתר דיוק יאט הגידול במעבר לצריכת בשר) והאפריקאים ימשיכו לרעוב כי שבט X לא מוכן שיעבור אוכל לשבט Y אלא דרכו.
|
|