בתשובה להאייל האלמוני, 17/07/06 9:50
כתבתי ''ייחסית'' 397547
ניסיתי לרמוז לדב שהפלשתינאים בעזה מוכנים לספוג קשיים זמניים כדי להשיג עתיד טוב יותר, כך שהטענות על המצב הטוב יחסית של תושבי הגדה אינן משכנעות אותי.

(זה שעבור חלקים ניכרים מהם העתיד הטוב כולל את חיסול ישראל לא שייך לעניין כרגע)
תורת היחסות 397668
כשאתה מדבר אתי כדי שתסביר מיד את הרמז. כשקראתי את הודעתך הראשונה לא התכוונתי לענות כי לא הבנתי כלל מה כוונתך.

כשדברתי על מצבו של העזתי התכוונתי למצבו מיד אחרי ההתנתקות ועוד לפני הבלגן של היום.
ומצבו של האזרח הממוצע בעזה עולה לאין ערוך על מצבו של הפלאח הממוצע במצרים בדלתה של הנילוס. איך זה מסתדר עם תיאוריית הקשיים הזמניים ?
תורת היחסות 397832
זה לא שייך אליה.
לא רק פלאחים ולא רק לפני ההתנתקות 398087
"באחת מתוכניות הטלוויזיה של הרשת המצרית השנייה עודד המגיש את הצופים לתרום כסף ומזון לפלשתינאים הנאנקים תחת המצור הישראלי. אחד הצופים התקשר לספר כי בפעם הקודמת תרם גבינה מותכת בשווי אלפי לירות מצריות, אבל היא נתקעה במעבר רפיח ימים ארוכים והבאישה. "למי עלי לפנות עכשיו כדי לתרום מזון יבש לפלשתינאים?" שאל. זמן קצר אחר כך התקשר צופה אחר והציע לתורם הנדיב להציב את הגבינה שלו ואת שאר מוצרי המזון באחד מרחובות קהיר. "אזרחי מצרים יידעו מה לעשות אתם", הבטיח.

"לפתע מסתבר למצרי הפשוט, העני, שהכנסתו של הפלשתינאי הנאנק גדולה פי שלושה כמעט מזו שלו, והוא תמה מדוע עליו לתרום מכיסו כדי לממן מישהו שמרוויח יותר", מסביר חוקר ועיתונאי מצרי את הלך הרוח בקהיר."
(מתוך http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?...)
מייחלים למצור 546609
כאילו לא חלפו 4 שנים:
"בטורו ביומון המצרי רוז אל-יוסף הציג מוחמד חמדי נתונים מאתר אינטרנט של חמאס המלמדים כי למרות הדיבורים אודות מצור על עזה והטענות שמצרים שותפה להרעבת העם הפלסטיני, זורמות לעזה סחורות עד כי ההיצע שם רב מן הביקוש, וכתוצאה מכך מחירי ירקות, עוף ובשר, זולים יותר מאשר במצרים. לדבריו, החיים תחת המצור בעזה קלים יותר מאשר במצרים בה היו מייחלים למצור כזה"

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים