בתשובה לערן בילינסקי, 19/12/05 0:33
לא חשבתי שיגיע היום 355586
יש כמה הבדלים, לא? בארה"ב, עכש"ז, לפחות שלושת הראשונים בתור להחלפת הנשיא הם נבחרי ציבור, מה עוד שסגן הנשיא נבחר יחד עם הנשיא. המועמדים הבאים בתור הם אנשים שהתמנו לתפקיד (מזכיר המדינה או או כל מזכיר אחר), ושעברו חקירה ואישור הקונגרס והסנט לפני המינוי. בישראל שר לא חייב להיות ח"כ והציבור לא יודע בזמן הבחירות מי יהיה מ"מ רוה"מ, מה עוד שניתן להחליף אותו בכל שינוי קואליציוני. יוצא מזה שלפחות תאורטית, רוה"מ בישראל יכול להיות אדם שלא עמד לבחירות, לא עבר חקירה ואישור אישי של הכנסת, בניגוד לאישור רישמי של הממשלה כולה ע"י הכנסת, ולכן אינו מחויב רשמית ואתית בפני הציבור.
לא חשבתי שיגיע היום 355588
הציבור (דרך נציגיו) יכול לפטר אותו.
לא חשבתי שיגיע היום 355593
זה לא משנה. בעצם, במחשבה שניה נדמה לי שרוה''מ חייב להיות ח''כ. זה עדיין לא משנה את ההבדל המהותי בשרשרת ההורשה בין ישראל לארה''ב ששם הבוחרים מחליטים מי יהיה הנשיא ויורשו. אלא אם קורה המצב ההיפוטתי בו סגן הנשיא לוקה בפלילים ומתפטר, הנשיא עומד בפני מאסר ומתפטר ויו''ר הקונגרס לא כשיר לנשיאות, ומזכיר המדינה איננו יליד ארה''ב. אזי מחפשים את זקן חברי הקונגרס וממנים אחד ג'רלד פורד.
לא חשבתי שיגיע היום 355600
למה זה לא משנה. בארה''ב הבוחרים מחליטים מי יהיה הנשיא, בישראל הבוחרים מחליטים מי לא יהיה ראש הממשלה.
לא חשבתי שיגיע היום 355603
מכיוון שויתרנו על סף אינטלגנציה למועמדים, משמעות הדבר שגם הבוחרים לא נדרשים לסף כזה. ר''ל, לא הבנתי את הלוגיקה ההפוכה שלך, ואם זאת היתה בדיחה, היא עברה לי מעל הראש.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים