|
||||
|
||||
כן. האמת היא ששיקרתי, ואני לא באמת יודע לגבי המזלגות שלי. לעומת זאת, צלחת עם קישוט מוזהב גרמה למופע זיקוקים מרהיב למדי. |
|
||||
|
||||
מי שמחזיק סרוויסים מוזהבים שלא יתפלא אם יש לו חורים בשיניים. |
|
||||
|
||||
הפוך. מי שמחזיק שיניים מוזהבות, שלא יתפלא אם יש לו חורים בסרוויסים. |
|
||||
|
||||
סיפור אמיתי: לילד אחד שהיכרתי, (מוצאו המשפחתי מהקווקז) נפלה שן חלב והוא שאל את אם הבית (הוא מתחנך בפנימייה) אם תצמח לו במקומה שן זהב. |
|
||||
|
||||
לפני שמשייכים אותי לשושלת מרי אנטואנט, אני רוצה להבהיר שמדובר בסט זול שקיבלתי במתנה מהסופרמרקט. |
|
||||
|
||||
נסה משהו יותר משעשע, הכנס למיקרו חמאה, עם האריזה שלה. ניסיתי. לא רק שהיו ברקים, גם חלק מהחמאה התאדה והתלקח. ולמי שתוהה, החמאה היתה במצב צבירה של על מוצק וקיוויתי שכמה שניות במיקרו יאפשרו למרוח אותה עם משהו פחות קשיח מסכין יהלום. רק ששכחתי למה קוראים לניר אלומיניום ניר כסף. |
|
||||
|
||||
אגב, חמאה, לאחר שמתיכים אותה, לא מתקררת שוב למוצק. משהו עם התנהגות התחליב. |
|
||||
|
||||
בערך, אבל לא במכוון. השארתי חמאה מחוץ למקרר כל הלילה, ובבוקר היתה לי ערימה נוזלית בצלחת. בנאיביותי ניסיתי להקשות את זה שוב במקרר, ללא הואיל. רק שנים אחר כך גיליתי שזה אותו הגי שמופיע בספרים של קיפלינג. |
|
||||
|
||||
מה פירוש "לא מתקררת שוב למוצק"? לא בטמפרטורת החדר, או מתקררת למוצק אחר, או נשארת תמיד אמורפית כמו זכוכית...? בקיצור, מה קורה לחמאה מותכת בשתי מעלות קלווין? |
|
||||
|
||||
הנסיון שלי מראה שחמאה מותכת נפרדת לשומן ולקצף לבן. השומן נקרש בקרור כמו כל שומן אחר והקצף הלבן נשאר קצף לבן. |
|
||||
|
||||
התכוונתי, באותה טמפרטורה כמו מקודם. אני רוצה להאמין שב 2 קלווין זה כבר יתמצק ( אבל זה לא יהיה חמאה). גם קצפת וחמאה הם בעצם אותו דבר ( וגם מיונז או מים+שמן), אבל התכונות המכניות שונות לגמרי. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |