|
||||
|
||||
קומקום חשמלי וקפה טוב הם שני מושגים ששילובם במשפט אחד דורש שיהיו בו מספר אי זוגי של מילות שלילה |
|
||||
|
||||
למה? יש הבדל בין מים שהורתחו בקומקום חשמלי לבין מים שהורתחו על להבה? |
|
||||
|
||||
בשביל שהקפה יהיה טוב המים צריכים לרתוח ביחד עם הקפה או לרתוח, להפוך לאדים ולעבור בלחץ דרך גרגרי קפה דחוסים. את שני הדברים האילו אי אפשר לעשות עם קומקום. בקומקום ניתן להכין את תחליפי הקפה המכונים נס או בוץ ובעיתות דחק, קפה פילטר שהוא ראוי לשתיית אדם, אבל רק בעיתות דחק. |
|
||||
|
||||
כן-כן, מכירים את זה. ותיכף תגיד שעדיף לקלות את הפולים, ולטחון אותם שניה לפני הבישול, אחרת זה לא זה. אבל בבוקר, כשאתה כמו זומבי, וחייב לשתות קפה לפני שתוכל להיחשב שוב כאדם חי, מה אתה עושה? יוצא ליערות הגשם כדי לקטוף שם את הפולים מהשיח, לפני שאתה קולם טוחנם ומבשלם? |
|
||||
|
||||
לא, אני מעדיף את השיטה של האדים שעוברים בלחץ דרך גרגרים דחוסים, בשיטה הזו ניתן להשיג תוצאות טובות בזמן סביר באמצעים ביתיים פשוטים. |
|
||||
|
||||
מה שכן, מישהו יודע איפה משיגים את הפופצ'יק הזה שדוחסים איתו את הקפה לפני שמכניסים את הזרבובית למכונה? קיבלתי במתנה מכונת אספרסו משומשת, אבל בלי פופצ'יק. בחנות כלי בית צחקו עלי... |
|
||||
|
||||
לא ממש. מכונות האספרסו הביתיות עובדות על לחץ נמוך בהרבה מהמכונות בבתי הקפה מה שהופך את הקפה לפושר. |
|
||||
|
||||
תודה. חסכת לי. |
|
||||
|
||||
כחובב בוץ השיטה שלי עם הקומקום היא למזוג את המים ממש, אבל ממש, בשניה שהם רותחים, כלומר להרים את הקומקום ולמזוג אפילו בלי להשתהות כדי לנתק את המפסק. המים נמזגים על כפית גדושה מאוד של קפה טורקי עלית ללא סוכר, ומערבבים מיד. סוכר מוסיפים בהמשך. בשיטה הזו אפילו מתקבל קצף רך בדומה לזה שמושג בהרתחה. מיותר לומר ששיטה זו היא הרע במיעוטו. |
|
||||
|
||||
הסוכר שובר את הקצף. נסה פעם לשים סוכר, עליו את הקפה ואת המים המאוד רותחים בדיוק בשניה וכו'1. 1 זה מה שקורה כשצוברים יותר מדי שעות אבטחה במתקני חברת חשמל. |
|
||||
|
||||
עכש''ל, קפה לא מכינים עם מים רותחים. |
|
||||
|
||||
אה, מה שלום החתולות? |
|
||||
|
||||
תמיד אפשר לעבור לסוכרזית. |
|
||||
|
||||
יען כי כל התגובות החדשות פה גורמות לי להיכנס בתקווה לחזות בעוד ויכוח עסיסי על הורדת תגובות או ''מי אמר למי'' או ''הוא התחיל''. הקנקני קפה האלה, איך לומר, זה פשוט לא זה. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
האמת שאני כל בוקר טוחן קפה ומכין לי אספרסו או הפוך אני קונה גרגירים מאילאנס קפה וזה ממש אחלה איין בוקר בלי אספרסו שאני טוחן |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |