טורבינות רוח ושדות סולריים 719091
ראיתי לפני זמן מה כתבה בטלוויזיה שסיפרה על מאמר שפורסם על ידי פעיל סביבה, שבו מוטל ספק ביתרון שבטורבינות רוח ושדות סולריים. לצערי ראיתי את הכתבה הזאת רק לקראת סופה וכנראה לא שמעתי את הנימוקים, ואני זוכר משם רק צילום של טורבינות רוח ישנות עם להבים שבורים בחלקם שנראות רע מאד, וגם איזה הסבר על כך שלא ניתן לאגור את האנרגיה מהשדות הסולריים כדי להשתמש בהם בלילה. מישהו יודע היכן אפשר למצוא את המאמר הזה?
טורבינות רוח ושדות סולריים 719094
פשוט תכתוב בגוגל Green energy challenges תקבל הרבה מאמרים. גם על בעיות וגם על פתרונות.

אבל רציתי להתייחס בעיקר למשפט "לא ניתן לאגור את האנרגיה מהשדות הסולאריים".

אגירת אנרגיה היא בעיה בסיסית של רשת החשמל הנוכחית, אבל אנרגיה סולארית אכן מקצינה את הבעייה. רשת החשמל היום היא מכונה בגודל של מאות קילומטרים שפועלת בזמן אמת. כאשר מישהו מדליק מכונת כביסה בירושלים, זה בזמן אמת גורם לטורבינה מסתובבת בחדרה להאט את הסיבוב במידה זעירה. אין שום באפר בשום שלב.

זה גורם באופן בסיסי לבזבוז של אנרגיה. חברת החשמל חייבת שכמות האנרגיה המיוצרת ברגע נתון תהיה גבוהה יותר מכמות האנרגיה הנצרכת. כי לוקח זמן לגנרטור להתחיל לפעול. יש בעיות נוספות כתוצאה מכך; תשתית הובלת החשמל חייבת להיות יקרה יחסית כי איזור מקומי (נניח שכונה) לא יכול להחזיק מעמד אפילו שנייה אחת בכוחות עצמו. הוא חייב להיות מחובר כל הזמן. תשווה לרשת המים למשל - ברשת המים יש מאגרים מקומיים ויותר קל להתמודד עם תקלות ועבודות.

אבל הבעייה באנרגיה סולארית היא יותר חריפה כי בניגוד למקורות כח אחרים, היא מיוצרת רק בשעות האור. יש 2 דרכים להתמודד עם זה.
א. גיוון של מקורות הכח. לא להסתמך על אנרגיה סולארית באופן בלעדי.
ב. פתרונות לאגירת אנרגיה. grid energy storage בויקיפדיה. יש הרבה התקדמות טכנולוגית בתחום הזה בשנים האחרונות. בפרט בתחום של סוללות. כמו שהסברתי, לפתרונות מהסוג הזה יש פוטנציאל גדול גם בלי קשר לאנרגיה ירוקה.
טורבינות רוח ושדות סולריים 719099
את בעיית אגירת האנרגיה אני מכיר מאז שהייתי סטודנט ולא חידשת לי דבר בעניין הזה. נדמה לי שגם היה בזמנו כאן דיון בנושא ''אנרגיה שאובה'', שהוא החזקת מאגרי מים במקומות גבוהים, כשהמים נדחפים אליהם בשעות השפל, ומייצרים אנרגיה בשעות העומס. החידוש באותה כתבה שראיתי היה שהוטל ספק בכדאיות של השקעה במקורות אנרגיה ''ירוקים'' בהשוואה לשרפת דלק, אפילו מנקודת ראות של שמירת הסביבה.
ירוקים במבוכה 719105
יכול להיות שאתה מדבר לא על מאמר אלא על סרט? Planet of the Humans של ג'ף גיבס ומייקל מור יצא ב-‏21 באפריל, וחולל סערה בקהילות שוחרי הסביבה, כי מייקל מור, סוג של כוכב בתנועות האנטי-גלובליזציה ואנטי-תאגידים, יורה בתוך הנגמ"ש. אתה יכול לחפש את הכותרת הזו ולמצוא גם את הסרט עצמו ביוטיוב וגם שפע ביקורות קטלניות עליו.

(אישית, לא ראיתי ולא קראתי שום דבר של מור, ומהמעט שקראתי על סרטיו התרשמתי שהוא דמגוג שטחי להחריד. אני מסרב להתרגש ממה שיש לו לומר על כל נושא.)
ירוקים במבוכה 719110
אני אהבתי את "באולינג לקולומביין" של מור. פשטני, אבל מעביר את המסר היטב. הסתדר לי באותו זמן עם הסרט העלילתי "בדרך למטה"
ירוקים במבוכה 719118
אחלה סרט, העלילתי, אנדדרייטד לטעמי והבמאי שלו נעלם מהמסכים לאחרונה.
ירוקים במבוכה 747538
הבמאי האמור הלך לבית עולמו זמן קצר אחרי שהעלת את התהייה לגביו. זה יכול להסביר מדוע נעלם מהמסכים.
ירוקים במבוכה 747551
להבא אזהר יותר בהצהרותיי.
ירוקים במבוכה 719147
יכול להיות ששפטתי את מור יותר בחומרה מכפי שמגיע לו, משום מה חשבתי שהוא היוצר של Supersize Me.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים