|
||||
|
||||
גם טניה ידידתי ניסתה פעם לשכנע אותי שכוסמת זה טוב, ורק צריך לדעת איך לבשל, וכל זה. וטניה, זאת יש לדעת, היא גם כנרת, וגם ציירת, וגם בשלנית מהוללת, ובקיצור- בשאר רוח וברגש רב היא בישלה סיר כוסמת "עשויה כהלכתה"... ["כוסמת!" (או משהו דומה לכך) זה מה שסיננתי כשטעמתי את הקש העשוי כהלכה שלה. זה היה סופה של ידידות מופלאה...] |
|
||||
|
||||
איש איש וטעמו אימו (כמו שאמר אדיפוס). |
|
||||
|
||||
לפני שאני מעלה עלי את חמתו של מר לבשן, ''מה אומר ומה אדבר''. |
|
||||
|
||||
את המשפט האלמותי הזה אפשר למצוא בספר זוארץזו בליווי קריקטורה מתאימה בסגנון 69 |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
בימי ילדותי הרחוקים היתה ברחוב בן יהודה מסעדה וינאית בשם ''צוקרמן'', ובה מטעמים מופלאים. אחד המטעמים היה ''קניש'' - מין משהו שנראה כמו לחמניה גדולה, אבל היה ממולא בכוסמת עם בצל מטוגן, תאווה לחיך. באותם זמנים חשבתי שכולם אוהבים כוסמת ממש כמוני. הבעלים התבגרו והמבשלת המופלאה שהתייחסו אליה בכבוד מלכים, שהיתה כנראה אמא שלהם או של אחד מהם, הזדקנה סופית אחרי שכבר היתה זקנה המון זמן. המסעדה נסגרה וכך קרה שהמקום היחיד שבו בישלו מכוסמת מאכל טעים וטוב, כבר לא קיים יותר. כך התבגרתי, חלפה התמימות, ולמדתי למה יצא לכוסמת שם נורא במחוזותינו. חבל. |
|
||||
|
||||
כנרת, ציירת ובשלנית מהוללת? אז מתי נשאר לה זמן לדאוג לפרנסה? (בטח אמא שלה מודאגת לא פחות ממני) |
|
||||
|
||||
ובהזדמנות חגיגית זו אחרי חמש עשרה שנה: כוסמת וכוסמין זה אותו הגידול עצמו, רק בשינוי צורה? |
|
||||
|
||||
לא, אלה צמחים שונים. כוסמת היא קאשע, כוסמין ממיני הדגן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |