|
||||
|
||||
להכין המבורגר בבית זה פשוט מאוד וטעים מאוד. רצוי להצטייד גם בלחמניות מתאימות, מלפפונים חמוצים, חסה, רטבים, עגבניות ובצל פרוס לשם הגשה ראויה. גם צ'יפס זה טוב. לוקחים 1 ק"ג בשר טחון (עדיף טרי, עדיף שנטחן מול עיניכם עם כמות השומן החביבה עליכם - אבל גם מופשר זה בסדר). מוסיפים: 1 בצל קטן, קצוץ דק (לא חיוני). 2 כפות עד 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות. בזיליקום, רוזמרין וטימין מיובשים (אבל בעדינות). פלפל גרוס. (מלח רק אם הבשר לא מוכשר). אפשר להוסיף גם קצת קליפת לימון מגוררת ורוטב טבסקו, וכמובן תיבול כיד הדמיון הטובה אליכם. שימו לב, בכל זאת - אם מתבלים יותר מדי יצאו לכם קבבים בצורת המבורגר: ההמבורגר הוא בעצם סטייק הטרטר האמריקאי, ואין בו כמעט כלום חוץ מבשר. יוצרים שש קציצות (או 4, אם מעדיפים ענקיות) בעובי של כ-1.5 סנטימטר. מניחים במקרר עד הצלייה, ועדיף לפחות לחצי שעה (ספיגת טעמים) - אבל לא אם שמתם מלח, כי אז הבשר יפריש נוזלים. אפשרות גיוון מועדפת עלי היא לפני הצלייה ליצור גומה בכל המבורגר עם האגודל, למלא בפטריות מטוגנות, או גבינה מגוררת (רוקפור מומלצת), או חזה אווז מטוגן, או מה שבא לכם - ולסגור את הגומה עם בשר מסביב. מכינים מחבת צלייה, או גריל, או סתם מחבת עם מעט שמן. מחממים לחום בינוני-גבוה. צולים את ההמבורגרים 8 דקות מכל צד (אפשר פחות למדיום), כאשר הופכים רק פעם אחת במהלך הצלייה. בתאבון. |
|
||||
|
||||
(אחרי שנתיים) אדם! זו ההזדמנות שלך לתהילת עולם! צחי בוקששתר פותח בר המבורגרים חדש בת"א, ועורך תחרות מתכונים. הקציצה המנצחת תצטרף לתפריט ותיקרא על שם ההוגה והמייסד. ויש גם פרס: הזוכה המאושר ומשפחתו יוזמנו למשתה מלכותי שיוכן ויוגש על ידי צחי בוקששתר. כל המשתתפים בתחרות יוזמנו לערב הפתיחה החגיגי של בלאק ויזכו להתחכך בשועי עולם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |