בתשובה לרטקסס, 09/02/22 15:25
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746327
השוטרים עוקבים אחרי רוח המפקד.
אוחנה היה הראשון בשימוש במשטרה לדיכוי אלים של הפגנות פוליטיות, ובזה האחריות שלו עולה מאות מונים על זו של השוטר המסכן, שעושה בדרך כלל מה שהמפקד שלו מתמרץ אותו לעשות.
אוחנה והממשלה שהיה בה גם היו בראש החץ שהביא לכך שהשב"כ עקב "קיברנטית" אחרי כל אזרחי המדינה חודשים ארוכים תחת ההזדמנות של מגיפה.
אז כשראשי המערכת מעודדים אלימות, רוגלות וחדירה לפרטיות (והשילוב של שלושתם כשצריך, מול יריבים פוליטיים רמי ומעוטי דרג), מה לך שתלין על כך שהמשטרה מתיישרת לפיהם? על ראש המפקד בוער הכובע.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746335
אני לא בטוח. היו מקרים בעבר.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746339
לא התכוונתי (חשבתי שזה ברור) ל''ראשון'' מבחינה כרונולוגית, אלא ''ראש וראשון ל-''.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746389
בסדר, אז אתה בדעתו של בר לב. רוח המפקד במשך 12 שנה הייתה דיכוי אלים, מעקב קיברנטי, עידוד לאלימות וכו', וכלל הדברים האלו התחילו במקרה ולפתע נפסקו.
המשתנה החסר במשוואה שלך הוא היכולות הטכנולוגיות. איתרע מזלם של מתנגדי נתניהו ובין השנים 2009-2021 חלה קפיצה טכנולוגית משמעותית בעולם שקשורה במישרין לאכיפה פלילית: סמארטפון. מעקבים תמיד היו, אבל אם בשנת 2008 הטלפונים החכמים רק התחילו להיכנס לישראל, בשנת 2021 כבר 90% מהאזרחים, בגילאים ובמצב כלכלי מגוון, מחזיקים טלפון חכם ומשתמשים בו שעות ארוכות ביום.
נכנס כלי אכיפה חדש שהיום קשה לדמיין חקירה פלילית בלעדיו: נתוני מיקום, לוגים של פעילות, הקלטות שיחה, תכתובות באפליקציות ועוד.

השאלות הן:
1.תחת בנט כראש ממשלה ובר-לב, האם איכוני השבכ בקורונה היו נפסקים?
2. תחת בנט ובר לב, האם המשטרה הייתה מפסיקה להשתמש בפגסוס?
3. האם המשטרה מתנהלת במרחב הקיברנטי כפי שהיה מצופה מגוף אכיפתי במדינה דמוקרטית?

(השילוש רוגלות, אלימות וחדירה לפרטיות.)

והתשובות:
1. כמובן שלא, ואף "ביצעו קאמבק" בגל הרביעי אי שם בספטמבר 21.
2. אני טוען שלא, וטוען שאם יהיה תחקיר ממשי ומלא, נגלה שימוש בתוכנות האלו, ובאחרות, גם בחצי השנה האחרונה.

3. סוגיה שלא טורחים להתעכב עליה בשלב זה וחייבת מענה: הכלים שיש היום לגופי אכיפה במדינות דמוקרטיות נראים למי שלא מצוי בתחום כמדע בדיוני. הפער בין רצון האזרחים בחיים בטוחים ושלווים לבין יכולות הפשיעה המתקדמות בלתי ניתן לתפיסה.
כלי האכיפה המסורתיים שאנשים רגילים לשמוע עליהם כמו מעצר, דיבוב, חקירה והודאות כבר הולכים ונעלמים מהעולם. היום הכל מצוי במרחב הדיגיטלי. מפגשים, תיעודי שיחה, איכונים, העברות כספים, הודאות, הודעות, צילומים, הקלטות ומה לא.
אנחנו מדברים על שינוי במושגים תפיסתיים של מעבר מעולם פיזי של שוטרים וגנבים לעולם דיגיטלי. מידע מטלפון חכם מכריע דיונים בבית משפט, ושווה לחוקרים הרבה יותר מעוד חיפוש במשרד או עוד נחקר בחדר חקירות שמדקלם את מה שאמר לו הסניגור. מדובר על הכל: פשיעה כלכלית, כמובן, אבל גם פשיעה מאורגנת, עבירות מין, הונאות, וגם תקיפה ורצח (סרטונים, הודאות).
מה בעצם הכעס על השימוש בפגסוס?

א. יכולות התוכנה.
ב. העובדה שהופעלה מבלי לקבל צו חיפוש/בניגוד לנוהל
ג. העובדה שהופעלה גם כנגד חפים מפשע, למטרות "משיקות" כמו מודיעין, שיטור מונע, גילוי התארגנויות וכו

אם תתמקדו בא' - אז, ובכן, אתם דינוזאורים. עוד 5 שנים יהיו תוכנות יותר מתקדמות ממנה. הטכנולוגיה לא עוצרת.
אם תתמקדו בב' - נסו לנטרל נתניהו/אוחנה/בנט מהדיון ולהבין שהמשטרה עושה דברים בסגנון כל הזמן: חריגות מנהלים והיעדר ביקורת שיפוטית. זה נפוץ עוד מ49.
אם תתמקדו בג' - כאן זה כבר יכול להתקרב לנושא פוליטי. אם ההנהגה "מפעילה" את המשטרה כדי לרגל אחרי מוחים פוליטית, ראשי ערים, מנכלי משרדים וכו'. מי קיבל את ההחלטה להשתמש בפגסוס ספציפית כנגד האנשים האלו ולמה.
אני טוען שהנהגת המשטרה עשתה זאת על דעת עצמה, ובהחלט ייתכן כי לחץ מלמעלה גרם להם לפעול בכל הכלים האפשריים שהם יכולים ללא הגבלה.
אתה טוען שהלחץ מלמעלה הוא אלימות, רוגלות וחדירה לפרטיות. אני טוען שזה קל מדי. הלחץ מלמעלה, תמיד, בכל ממשלה, ובכל סיטואציה, הוא "תעשו הכל, מהר ועכשיו".
אם לפני חודש המפכל דיבר עם בר לב על פגסוס, האם בר לב אמר לו: "עזוב, אתה יודע מה, זה נשמע לי קצת מוגזם". ממש לא. אמר לעצמו בדיוק מה שאומר עכשיו: "כך עשו גם הקודמים, ואם זה יחשף, פשוט נאשים אותם".
וכך הגלגל ממשיך להסתובב.

*מצטער שאין קישורים לנתונים, כותב מהפלאפון. אצרף בהמשך אם תרצו הפניות ספציפיות.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746394
בוודאי שהלחץ מלמעלה, ראה למשל התזכורת מציוץ של בן כספית: תנועת הליכוד שכרה חברת חקירות פרטית כדי לרגל אחרי המתפקדים שלה ולמצוא מי מתנגד לנתניהו, ולהדיח אותו מהמפלגה.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746400
איזה יופי אם כך שהליכוד באופוזיציה. יותר לא יהיה ריגול, חדירה לפרטיות ואלימות.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746404
אני חותם על כל מילה במשפט הראשון.
מהאנשים שהביאו לכם את ''מנ-דל-בל-יט מצלאח א-דין'' 746407
איזה יופי 2: ויהיו פחות שופרות בתקשורת.
מהאנשים שהביאו לכם את ''מנ-דל-בל-יט מצלאח א-דין'' 746412
אני בטוח שאתה נהנה לקשר כל דיון ענייני מקצועי לגבי אכיפה וחומרים דיגיטליים לליכוד רע/טוב. זה מאוס מאוד בעיני רוב האנשים.
מהאנשים שהביאו לכם את ''מנ-דל-בל-יט מצלאח א-דין'' 746420
מה לעשות והמציאות המרה היא שהליכוד שלט כאן ב-‏12 השנים האחרונות, וככזה יש לו אחריות כמעט גורפת על תחומים רבים במדינה, כולל התנהגויות של המשטרה, השב"כ ומערכת המשפט והחוק (והיחס הציבורי אליהן). התעלמות מזה תחת האיצטלה של "דיון ענייני מקצועי" היא עצימת עיניים וזריית חול שגם הן אינן חביבות בעיני רוב האנשים‏1.

1 טוב, לא יודע אם זה רוב, מה אני יודע מה הרוב מוצא חביב או מאוס.
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746426
תפוח רקוב לא חוזר לרעננותו כשאתה הורג את התולעת.

(אפרופו תולעת, סבינה הוסנפלדר השתמשה בה באופן משעשע להדגים מה זאת אי-רציפות: אם כשאתה נוגס בתפוח אתה מגלה חתיכת תולעת, אתה נגעל. ככל שהחתיכה שנשארה בתפוח קטנה יותר כך הגועל גדול יותר, כי החלק שבלעת גדול יותר, וזה עד שמגיעים לאפס תולעת, נקודה בה הגועל מתאפס אף הוא).
מהאנשים שהביאו לכם את ''אחריות היא לא אשמה'' 746428
ולהרוג תולעת לא הופך את התפוח לפחות רקוב

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים