|
||||
|
||||
לא, הוא לא (סטודנט לשעבר, ידע אישי). |
|
||||
|
||||
קצ'ורטו וזנאיה |
|
||||
|
||||
אני חושב שאריק צודק. יש שומן רווי "טוב". בדם שלנו יש 3 סוגי שומנים (ששניים מהם ידועים ככולסטרול "טוב" ו"רע") והשאלה היא לאיזה מהם תורמת אכילת סוגי השומן השונים במזון. מעבר לכך, לכל שומן יש צד רע והוא ערכו הקלורי הגבוה. השומן הרווי של אבוקדו הוא לא בריא כמו הסוכר בפרי הדר או אננס. למיטב ידיעתי, השומן של אבוקדו אינו מומלץ למי שיש בעיות כולסטרול רע, אבל האבוקדו עצמו מכיל גם סיבים, מינרלים וויטמינים שמאזנים את הנזק ביחס למשל לתוספים הכימיים השונים שאתה יכול למצוא במרגרינה. |
|
||||
|
||||
כולסטרול הוא לא שומן, אין בדם שומן אלא חומצות שומן ויש הרבה יותר משלושה סוגים שלהן. |
|
||||
|
||||
התכוונתי ל-כולסטרול LDL, כולסטרול HDL וטריגליצרידים. |
|
||||
|
||||
אפשר לקרוא לטריגליצרידים “סוג של שומן” (למעשה שומן מורכב בעיקר מטריגליצרידים, אבל לא רק), אבל כולסטרול (משני הסוגים) הוא לא שומן אלא ליפיד (למעשה גם טריגליצרידים הם סוג של ליפיד). בדם יש עוד הרבה ליפידים אחרים, אבל בבדיקת דם שכוללת פרופיל ליפידי, אלה באמת שלושת המדדים שנבדקים. |
|
||||
|
||||
אחרי שנפטרנו משומן טראנס, מה שדופק את הכימיה של הדם (טריגליצרידים, כולסטרול וכו') הכי הרבה זה צריכת סוכר דווקא, ודוק- פרוקטוזה1. החלק הבעייתי ביותר בצריכת הפרוקטוזה הוא המשקאות הממותקים, שגם מכילים כמויות אדירות של פרוקטוזה2, וגם בגלל שזה בשתיה הגוף שלנו לא כל כך מבין ועוד פחות מסתדר עם זה מאשר עם סוכר מוסף באוכל. לצורך צריכת הפרוקטוזה, ככל שראיתי, לא נמצא הבדל אם שתית קולה או מיץ תפוזים סחוט טרי. אכילת תפוזים זה משהו שונה לגמרי כי א. מי אוכל 7 תפוזים בארוחה אחת? ב. אתה מקבל את כל החבילה, כולל הסיבים התזונתיים שכנראה עוזרים לגוף להתמודד עם הפרוקטוזה. ג. תאכל בננות, יש בהן פחות פרוקטוזה. ___________________ 1 החצי השני- הגלוקוזה- היא מקור האנרגיה הראשי של התאים של כל בעל חיים. אנחנו מייצרים גלוקוזה באופן מיידי מכל הפחמימות שאנחנו אוכלים (תלעס לחם מספיק זמן והוא יהפוך למתוק). 2 סוכר לבן הוא חצי חצי גלוקוזה ופרוקטוזה (במולקולה אחת שהיא דו-סוכר, ומתפרקת מיידית בגוף). סירופ התירס שממתיק את כל המשקאות המוגזים מוטה ביחס יותר מסוכר לטובת הפרוקטוזה, משהו כמו 60-40. כך ש 5 כפיות HFCS שוות 6 כפיות סוכר מבחינת צריכת הפרוקטוזה. |
|
||||
|
||||
מי שותה מיץ מ-7 תפוזים בארוחה אחת? התפוזים שאני קונה בסופר מייצרים בין שליש לחצי כוס מיץ גדולה (250 סמ”ק) ליחידה. |
|
||||
|
||||
הקטנים שארוזים ברשת? בדוכני מיצים הכוס הקטנה היא בסביבות 250 סמ"ק. הגדולה יותר דומה ל 400 סמ"ק. יאללה נתפשר- מי אוכל 5 תפוזים בארוחה אחת? |
|
||||
|
||||
לא, בתפזורת ולא מאוד קטנים. בדרך כלל 2 כאלה מספקים לי כוס מיץ כמעט מלאה. |
|
||||
|
||||
איך אתה סוחט? בסחיטה ידנית אני מפיק הרבה פחות. |
|
||||
|
||||
מסחטה ידנית פשוטה מפלסטיק. |
|
||||
|
||||
מעניין שבחרת דווקא מיץ תפוזים. אני רגישה לסוכר פירות (או פרוקטוז - לא ברור לי למה היא צריכה את סיומת קמץ+ה). כמעוטת האנזים הרלוונטי, השאלה החשובה ביותר עבורי היא היחס של סוכר הענבים (גלוקוז) לעומת סוכר הפירות במאכל המדובר, שכן הראשון מנטרל את האחרון. בתפוח יש מעט סוכר פירות אבל אין מספיק סוכר ענבים שיאזן אותו. בתפוז לעומת זאת יש יותר סוכר פירות, אבל הוא מנוטרל לחלוטין. לכן, מיצי פירות הדר (טריים, לא משומרים) הם בין מיצי הפירות היחידים שאני יכולה לשתות בלי חשש. |
|
||||
|
||||
אני רגיש במקצת לפרוקטוזה לכן קשה לי דבש שיש בו המון פרוקטוזה, יש לי הרגשת בחילה ומחנק מאכילת דבש. מאותה סיבה יש לי בחילה קלה משתיית מיץ תפוזים טבעי ואפילו מאכילת תפוזים. לעומת זאת נוח לי ונעים מיץ אשכוליות. הטעם המריר של אשכולות כנראה מנטרל את המתיקות המוגזמת של תפוזים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |