בתשובה לדב אנשלוביץ, 29/07/20 19:01
שקר שמריח ממש רע 722811
על מה שאתה לא ראית ואני לא ראיתי קצת קשה להביע דיעה, אבל לא ניתן לזוטות כאלה להפריע לנו.

כללית, האפשרות שכאשר מישהו מתייצב נגד מפגינים כלשהם יהיו מי שיפעילו נגדו כוח נראית לי סבירה בהחלט. אני לא אומר שזה המצב הרצוי, כמובן, אלא שזה די צפוי ובהחלט לא מאפיין הפגנות של השמאל דווקא אלא להיפך. לפני פרוץ הקורונה השתתפתי בכמה הפגנות נגד השחיתות השלטונית, כולל אחת גדולה בה השתתפו כמה עשרות אלפים (אגב, זאת היתה חוויה מאד לא נעימה עבורי, הפעם השניה בחיי שחשתי קלסטרופוביה רצינית) ובזמן הפיזור ראיתי קבוצה של כמה אנשים עם שלטים שתומכים בביבי. כולם חזרו הביתה בשלום, כולל השלטים שלהם.

אני מציע לך לערוך ניסוי מחשבה על הומו שהיה מתייצב עם דגל הגאווה בהפגנה של חרדים או מישהו נושא שלט "ביבי מושחת" בהפגנה של הימין, לפני שאתה קובע שרוב האלימות מגיע מהשמאל. גם אתה חושב שהמיצג "הסעודה האחרונה" הוא באמת איום לצלוב(!) את ביבי, כך שהוא מהווה מעין משקל נגד,"באותה מידה" לאותם בריוני ימין, כפי שהמנהיג הדגול טוען?
הכתובת על הקיר 777300
לידיעת ההוא עם המעיל והדש:

עפ"י דיווחים מכלי ראשון אתמול בהפגנה בת"א(ולא בפעם הראשונה) המשטרה הציבה כמה משאיות שסגרו על המפגינים ולא איפשרו מעבר חופשי.

אפשר רק לשער מה היה קורה לו היתה פורצת בהלה במקום מסיבה כלשהי (למשל, איזה חות'י שקם לא טוב, אם כי גם חזיז פשוט עלול לגרום לכך). בדיון קצר שערכתי עם מביאת הידיעה הסכמנו שבהחלט ייתכן שזה לא באג, אלא feature של הרעיון, מה שמחזיר אותי ל תגובה 777297 .
הכתובת על הקיר 777314
זה כבר חודשים שזה ככה.
וזה מטריד משני הכיוונים (הכניסה והיציאה) בהפגנה.
גם בכניסה הם עושים צווארי בקבוק קטנים וכמה וכמה שוטרים (ושוטרות) חמושים מכף רגל ועד ראש מסתכלים ובודקים את הנכנסים, לפעמים אפילו מבקשים משהו ממי שנכנס. לי נשמע שזו תרגולת מאד קיצונית לגבי הפגנות במרחב הציבורי.
הכתובת על הקיר 777319
אם לדון אותם לכף הזכות: זו חסימה מאוד יעילה נגד מכוניות. ברוב הקטעים שנחסמו אתמול (קפלן ושאול המלך) התאפשרה יציאה לצדדים בקלות. בבגין זה פחות קיים.
הכתובת על הקיר 777321
הפעם אני בעד תערו של הנלון.
המשטרה נוהגת לגדר שטח שיש בו הפגנה באמצעות משאיות על מנת לחסום בין שטח ההפגנה לבין השטחים בהם התנועה ממשיכה לזרום ולמנוע מגע ביניהם.
בסך הכל כוונה טובה כדי שמפגינים לא יידרסו בטעות או בכוונה. התמונות מדגימות רק לאן מובילות כוונות טובות.
הכתובת על הקיר 777332
לדעתי מטרת המשאיות העיקרית (זה התחיל לפני שנה ויותר במחלף השלום/קפלן) זה למנוע ממסות של אלפים (פעם גם יותר) מהמפגינים לצעוד לאילון בגוש גדול ולחסום אותו.

וזה אכן מסוכן, פעם אחת יהיה איזה מקרה של מנוסה מסיבה כלשהיא, ואסון ערד יהיה משחק ילדים ליד התוצאות הקטלניות.
הכתובת על הקיר 777348
אלא שביבי מעודד מתוצאות הועדה שחקרה את אסון מירון ("הוא אשם אבל מי אנחנו שנמליץ על פיטוריו לאלתר"? מה אנחנו, ועדת כהן [ויקיפדיה]?) כך שגם אם יש מי שמושך בדש מעילו הוא בטח קורץ ומנפנף אותו כי הוא עסוק בנושאים חשובים יותר.

למה אין מי שמגיש לפחות שאילתא לשר הממונה, או, טוב יותר, בג"ץ בעניין סיכון שלום הציבור?
הכתובת על הקיר 777361
ועדת חקירה? באמצע מלחמה?‏1 מי היה מאמין, חילול הקודש שכזה שאף פעם לא היה בתולדותינו?

1 אני סמוך ובטוח שבנובמבר 82 היו יותר כוחות צה"ל בלבנון מאשר יש עכשיו בעזה.
היה מעיל? 777380
החלכאי המסכן הזה - רה''מ בטח הפיל אותנו בגבבה לוגית.
ברור שאין לו מעיל (המדינה הקמצנית בטח לא משלמת על מעילים)
ולכן המשיכה שהודגמה (התראות, התרעות כרצוננו) היא משיכה של קבוצה ריקה.

לגבי הלילה המדובר - הוא בטח היה ער. קר והמדינה הקמצנית לא מספקת ביגוד נאות או חימום. שרה לקחה את כל הכסף של הפילנתרופים שתומכים בו ושתתה או עישנה אותו. שונמית היא לא מאשרת לו.

אבל אפ'חד לא התקשר. אז לא משנה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים