![](/img/cornr_br.png) |
בתגובה 721087 חזיתי שנגיע ל 60-80 "תוך מספר ימים" (כלומר לכל היותר שבוע). בפועל עבר זמן רב יותר- 11 יום. לדעתי פער הזמנים הארוך יותר מחזק את ההשערה שלי על ההבדל בין הבדיקות היזומות של חודש יוני לבדיקות של חודש מרץ. הבדיקות היזומות מגלות נשאים אסימפטומטיים ופרה-סימפטומטיים (לפי הדאימונד פרינסס בערך 50% מהנבדקים חיובית היו אסימפטומטיים ועוד 20% פרה-סימפטומטיים. התפלגות האוכלוסיה בארץ מרמזת על כמות אפילו גדולה יותר של אסימפטומטיים, אבל מצד שני כנראה לא תפסנו בבדיקות את כל הנשאים, ובדאימונד פרינסס בדקו את כולם). כיוון שתופסים גם את האסימפטומטיים שיעור המאושפזים והחולים קשה ביחס למקרים המתגלים נמוך יותר (כי המכנה גדול יותר). וכיוון שתופסים את המקרים בשלב מוקדם יותר, האישפוזים וההחמרה למקרים קשים מגיעים מאוחר יותר. לפי הפיגור הגדול מערך הבדיקות עכשיו מאוד יעיל, כי הוא תופס את המקרים בשלב מאוד מוקדם.
שים לב לגרף של מספר המקרים הפעילים (לגלול קצת למטה). הוא כבר מתקדם באותו קצב של שיא המגפה בתחילת אפריל ובדרך לעבור את השיא של אמצע אפריל. באמצע אפריל השיא של מספר המקרים הפעילים הגיע בדיוק ביחד עם השיא בגרף שלך של המקרים הקשים ובמפתיע לא היה הפיגור המתבקש (לוקח זמן למקרה להפוך לקשה). אני משער שבגלל הגילוי המוקדם יותר של המקרים הפעם יהיה פיגור כזה. הניחוש שלי הוא שכמה ימים אחרי שמספר המקרים הפעילים ישווה את שיאו, מספר החולים הקשים יגיע נגיד ל 60% משיאו. כלומר אני צופה שנגיע לסביבות 110 מקרים קשים בעוד 6-7 ימים.
דבר מוזר חדש- שיעור המקרים הקשים מתוך המאושפזים זינק, והוא עכשיו 74/275= 27% לעומת 17% באפריל ו 19% לפני 3 ימים. אנומליה כזו יכולה לקרות או מהחמרת הקריטריונים לאשפוז (ואז המספר ישאר גבוה), או משינוי מהותי באוכלוסית המתאשפזים (נניח אם היתה התפרצות גדולה בבתי אבות), ואז שיעור המקרים הקשים יתקן בהדרגה חזרה.
|
![](/img/cornr_bl.png) |