בתשובה ליהודי תימני, 28/03/20 21:21
אדלשטיין ובג''ץ 715378
עבור "חוק יסוד: משאל עם" הצביעו 68 חברי כנסת, והסעיף הראשון שו אומר: "החליטה הממשלה לאשרר הסכם או לחתום על הסכם, שלפיו המשפט, השיפוט והמינהל של מדינת ישראל לא יחולו עוד על שטח שהם חלים בו, לרבות הסכם הכולל התחייבות לעתיד והתחייבות המותנית בתנאים, יהא ההסכם, לאחר שאושר בכנסת ברוב חבריה, טעון אישור במשאל עם, אלא אם כן אושר ברוב של שמונים חברי הכנסת" האם אתה חושב שמדובר בחוק לא ראוי? שחברי הכנסת שהציעו אותו ושהצביעו עבורו עשו מעשה לא ראוי?
אדלשטיין ובג''ץ 715389
כן.
לא נכון ולא רצוי שכך יהיה.
ותודה להם שהגבילו את השריון ל- 80 חברי כנסת. מה רע ב- 83, נגיד? אף פעם לא הבנתי, מדוע אנשים נדבקים למספרים עגולים.
אדלשטיין ובג''ץ 715453
למספרים עגולים יש יותר קולטני ACE2.
אדלשטיין ובג''ץ 715524
יותר קל לומר מספרים עגולים (פחות הברות), ולבעלי זיכרון מילולי יותר קל לזכור אותם. אם תקשה ''למה להקל, בואו נאתגר'', אין לי תשובה בשליפה.
אדלשטיין ובג''ץ 715525
היתרונות והסיבות לשימוש במספרים עגולים מובנים וניתנים להשערה בנקל וההערה שלי בענין זה נעשתה בחצי בדיחה. רק בחצי בדיחה – משום שקיימים מקרים, בהם יש או יכולה להיות חשיבות רבה לבחירת המספר המדויק.
הייתי מצפה מכל מי שנדרש מפעם לפעם לקבוע מספר (שופט שמטיל קנס, למשל) להיות ער לנטייה הטבעית לבחור מספר עגול, להישמר ממנה ולשאול את עצמו בכל פעם ופעם, אם באותה פעם יש חשיבות מיוחדת לבחירת מספר מדויק כלשהו, ואם כן - לבחור את המספר לאחר קצת יותר מחשבה ושיקול דעת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים