|
גם אני לא רואה דופי באופן בחירת המועמדים של לפיד. מדוע?
בתגובה 305663 הסברתי מדוע עשוי להיות ניגוד בין דמוקרטיותה של מדינה לזו של מפלגה. באותו הזמן לא הבחנתי בדוגמאות קונקרטיות לסוג הפגיעה אליו כיוונתי, אבל מאז צצו מה שאני מכנה "המפאיניקים החדשים", על משקל "הליכודניקים החדשים" שהלכו באותה הדרך. בשני המקרים התפקדו מי שמתנגדים לדרכה של תנועה פוליטת שמפלגתה נתפסת כמפלגת שלטון (בפועל או בפוטנציה), כדי לסלק דרך זו משוק הדעות הדמוקרטי, לטובת דרכן של המפלגות בהן הם תמכו. זוהי נוכלות אנטי-דמוקרטית. באופן אירוני, לפחות במקרה הראשון, יתכן שהסחף שיצרו המסתננים הרחיק את המפלגה עוד יותר מן השלטון1. נדמה לי שהיו"ר הנוכחי מנסה להשיב לזו את דרכה.
אז האם לבטל את הפריימריז? לא יודע. יש סיבה לקיומה של השיטה. בד"כ היא מרחיבה את המעורבות של ציבורים רחבים ומחזקת את התמיכה במפלגה וגם מאפשרת לה להתעדכן אנושית ורעיונית ע"י קהל תומכיה. אני מניח שאחת משתיים: או שתימצא שיטה שתמנע לפחות חלק מההשחתה ומנסיונות ההשתלטות שמאפשרת השיטה הקיימת, ואם לא, להישאר עם אצבע על הדופק לצורך פתרונות נקודתיים2.
1 למעשה מספיק אחד כזה שמשגר הודעות לעיתונות והצעות חוק, גם מבלי להשפיע על דרכה של המפלגה, כדי להרחיקה מן השלטון. 2 למשל אם פוקדים יותר מדי חדשים, לדרוש ותק של יותר שנים לצורך הצבעה בפריימריז, או הצהרת מחוייבות מפורטת לדרכה של המפלגה
|
|