|
נטפוק קצר.. חורי אבטחה היו גם לפני שהיו מחשבים ולפני שהיה אינטרנט. וסתמו את החורים האלו עם מנעולים, שומרים וכו'.
האינטרנט שינה דבר מאד משמעותי. בעולם הפיזי פורצים צריכים להגיע פיזית למקום שהם צריכים לפרוץ. אז במקום שאין הרבה פריצות, לא ישקיעו במנעולים יותר מדי. בעולם האינטרנט אין לגבולות הפיזיים משמעות. פורץ דווקא יעדיף לפרוץ למחשב במדינה אחרת במקום למחשב במדינה שלו. הוא גם לא מתעניין אישית במחשב או בתוכנה שלך, הוא שולח אלף בוטים במקומו ומי שיצליח יצליח.
התכונות המיוחדות האלו של האינטרנט זה משהו שקשה לאנשים לעכל.. כלומר אם אני בעל חנות פרחים, אני אדאג לשים מנעול על החנות כי ככה כולם בשכונה עושים וזה נשמע לי הוצאה סבירה. אבל אם אני מחליט לשלם למישהו שיעשה לי אפליקציה להזמנת פרחים, פתאום אני צריך להיות מודע לכך שפורצים מברזיל, אוקריאינה וכו' יכולים לגנוב כרטיסי אשראי של לקוחות - אפילו אם הם בכלל לא שמעו על המדינה שלי. ואיזה כלים יש לי להבחין בין מודל האבטחה של חברה X, למודל האבטחה של חברה Y? בטח ובטח אם החברות האלו יושבות במדינה זרה. ונניח שלפני 5 שנים שילמתי שיעשו לי אפליקציה, אני פתאום צריך לשלם למישהו שיעדכן את האבטחה שלה פעם בכמה זמן (למרות שקשה לי להבין מה יוצא לי מזה).
הדברים שכתבת - התנהלות עסקית, אחריות משפטית, אתיקה וכו' הם דברים שהרבה פעמים עשויים להיות לא רלוונטים. איזה משמעות יש לאחריות משפטית בישראל למשל, אם אני יכול לשלם לחברה הודית שתבנה לי אתר או אפליקציה? או אפילו להקים אתר בעצמי על גבי איזשהי פלטפורמת wordpress שהשרתים שלה יושבים בדובאי והקוד שלה הוא open-source שאלפי אנשים שונים ממדינות שונות כתבו?
בקיצור המצב פסימי :-(
|
|