|
ההבדל בין אלכוהול לשתיה 40 אחוז לאלכוהול רפואי כנראה זניח מבחינת תוספת זיהום (כלומר שום זיהום לא מסוגל להתקיים בתוך אלכוהול בשיעור כזה). לא יודע מה הריכוז של אלכוהול לחיטוי עור שנימכר בבתי המרקחת (יתכן שזה קרוב יותר ל- 90 אחוז בבקבוקי אלכוהול שנמכרים בבתי המרקחת, זה מספר שזכור לי באופן עמום משאלותי את הרוקח/רוקחת או מהתווית על הבקבוק, אבל לא מתחייב שזה המספר. בכל מקרה תוכל לשאול בבית מרקחת, אם הרוקח מנוסה סביר להניח שהריכוז של אלכוהול שהוא מוכר ידוע לו).
מה שחשוב לצורך העניין שחיטוי כזה לא מזיק משום שהאלכוהול בריכוז 40 אחוז הוא סטרילי. אם בפועל לא מופיעים זיהומים ב- 90 אחוז מהמקרים הרי כנראה שהחיטוי הזה מספיק. אצלי אי הופעת זיהומים בחיטוי סריטות על ידי אלכוהול היא 100 אחוז. אני לא מתחייב ל- 90 או 100 אחוז הצלחה אצל אחרים, אבל אפשר לנסות ללא לקיחת סיכונים ואם זה מצליח - מה טוב.
מה שאמרתי מתייחס לסריטות שטחיות בלבד (כלומר לא מגיע לתת-עור, עומק של מספר מילימטרים). במקרה של סריטות עמוקות מוטב טיפול במרפאה. אבל כמעט כל הסריטות הרגילות הן שטחיות לכן זו הצעה פרקטית.
כל הרעיון הזה הגיע לידיעתי מתוך סרט או שניים (מערבון, פשע) שבהם עושים ניתוח מקומי מאולתר של הפצוע כאשר וויסקי או משקה דומה משמש לצורך החיטוי המקומי (וגם להמם את המנותח שלא עובר הרדמה).
|
|