|
שאלה מצויינת! הדור הצעיר שמבחינתו עוף זה הדבר שמתחת למעטה פירורי הלחם לא יודע שרגלי התרנגולות המצהיבות על אצבעותיהן המעוקלות שנערמו לצד משטח החיתוך באיטליז היוו נכס צאן ברזל 1 למרק העוף האולטימטיבי בזכות הטעם (והמחיר כמובן). עברו שנים מאז שהאיטליזים בישראל סיפקו רגליי תרנגולת. איסור משרד הבריאות על שימוש במבערים (לניקוי הנוצות) הביא לכך שגם כנפיים נקיות למהדרין קשה למצוא 2 וכדי לקבל מרק איכותי מבלי להתייאש מהניקיון, על השואף למרק עוף מושלם לחפש איטליז שמחזיק גרונות עוף רק כדי לגלות לאחר חודשים, שאיטליזים שמחזיקים גרונות באופן קבוע מתקיימים באגדות אורבניות ולזנוח את הרעיון.
בשלב זה הם נשברים, עוברים לשוקיים, כרעיים ואפילו או האל ישמור חזה חסר אופי וחבל כי אפשר להגיע לטעם וואלה וואלה: 1. מסירים את רצועת העור המשולשת מהחלק הפנימי של המפרק. 2. מסירים את רצועת העור השמנונית מהחלק החיצוני (רוב הנוצות שנשארו לאחר ה"ניקוי" 3). 3. מרתיחים מס' דקות באש גבוהה. מסירים את הקצף, שוטפים במים קרים ומקלפים את רוב העור. זאת כל הפואנטה, לא מתעסקים בנוצה הבודדת. 4. מסננים פעמיים, מחזירים את הכנפיים וממשיכים שעתיים ברתיחה עדינה.
למחרת, לאחר שהתמצק במקרר במשך הלילה מוציאים שומן ולכלוכים וממשיכים לפי העדה והטעם האישי. ----------------- 1. גם במרק רגל תימני הסוד הוא בסחוס והעצמות. 2. נקי ברמה שאפשר לוותר על גילוח. 3. מכונת מריטה ומכאן הבעיה.
|
|