|
||||
|
||||
היום פורסמה המלצת ארגון הבריאות העולמי להמנע מצריכה של כמויות גדולות של בשר מעובד. מה שאני לא מבין בהמלצה הזו היא מהו בדיוק בשר מעובד? ישנן שיטות שונות של עיבוד מזון. מי מהן גורמות נזק? לדוגמה: נראה ששימור בשר בעזרת עישון גורם לנזק. מה לגבי גבינה מעושנת? מוצרים אחרים שמשמרים בעזרת עישון? (אם כי כרגע לא זכורים לי מוצרים אחרים מלבד בשר, דגים וגבינות). מה לגבי טכניקות שימור אחרות? האם אין טכניקות שימור בטוחות יותר (חוץ מהקפאה, שלה יש בעיות משל עצמה - עלות ונוחות)? משום מה זה נשמע לי לא הגיוני שלא היה עדיין מחקר בכיוון הזה. |
|
||||
|
||||
מדובר על מוצרי בשר שאתה קונה בסופר או במעדניה מוכנים לאכילה כמו נקניק, פסטרמה, נקניקיות וכן הלאה. בארצות המערב אלו מרכיבים משמעותיים בתפריט (סנדוויץ' עם האם=חמון=ז'מבון הוא אבי אבות המזון). אני מניח שחלק מהנזק, אם לא עיקרו, נגרם מהתוספים כמו ניטריט נתרן חנקיתי [ויקיפדיה]("החומר רעיל ליונקים"). לגבינות קשות יש את החמרים המשמרים שלהן כמו אשלגן סורבט [ויקיפדיה] שגם הם לא שיא הבריאות, אבל כנראה פחות מזיקים מאלו של הנקניקים. |
|
||||
|
||||
אם כך, למה לא טען איגוד הבריאות העולמי שהנתרן החנקיתי הוא גורם הבעיות? |
|
||||
|
||||
כי את המחקרים עשו על תזונה מסוימת ולא על החומר עצמו. זה שהחומר מסרטן זה רק ניחוש שלי. נראה לי שזה ניחוש לא רע בכלל, אבל עדיין לא מדע. |
|
||||
|
||||
אפשר לעשן בשר אבל אי אפשר לצלות סיגריות. |
|
||||
|
||||
אפשר לעשן בשר ואפשר לבשר (לאותת) עם עשן. |
|
||||
|
||||
כותבים בעט, לא עם עט. אפשר לבשר בעשן. |
|
||||
|
||||
כן, אבל אם אני כותב בעט וחובש כובע הרי שאני כותב _עם_ כובע. |
|
||||
|
||||
מה שמזכיר לי את סלאש מפתיע ומנגן סולו גיטרה על פסנתר, דקה 7:12 בערך. |
|
||||
|
||||
עכשיו אתם מבינים למה כועסים על ביבי כשהוא אומר לנו לחיות על חרבנו. |
|
||||
|
||||
משהו חשוב שלמדתי מכל הסערה שהתחוללה בעקבות הדו"ח הוא שבשר לבן יכול להיות אדום. האם זהו בשר ורוד? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |