|
||||
|
||||
הבעייה היא לא הכולסטרול - זה סתם איש קש כאן, וחבל שהוא יגרום לך לסטות מהטיעון העיקרי או להתמודד מולו. הטענה היא שיש שם שומנים צמחיים זולים ופחות בריאים (שמן סויה, שמן דקלים וכו'), ביחס לשמן שיש בטחינה ביתית שאין בו את המרכיבים ה''תעשייתיים'' האלה. |
|
||||
|
||||
אני לא מכיר את יצרני הטחינה הישראליים והייתי מנחש שרובם קטנים מכדי להיות מתוחכמים במיוחד, אבל לדוגמא, חמאת בוטנים SKIPPY שהיא האנלוגיה לטחינה "תעשייתית" מיוצרת על ידי הפרדת שמן הבוטנים משאר המוצקים והחלפתו בשמן דקלים. 52 אחוז שומן רווי במקום 14. בכל מקרה, פיתה עם חומוס וטחינה יש בה יותר קלוריות, יותר פחמימות פשוטות ואולי אפילו לא פחות שומן מבכריך הדג המדובר. |
|
||||
|
||||
אני הייתי שם את הדג הנחמד הזה, שוחה במיציו, בתוך פיתה שנחרכה קלות והוכתה בתדהמה, עם טחינה ערבית משכם ועגבניות שנצרבו באור החמה וספגו את אדמת הגליל לתוכן, ואחרי שהם התמזגו לסימפוניה עשירה של טעמים, מוכר אותה ב-35 שקל ונהנה מהחיים. לצורך הגילוי הנאות אני מצהיר כאן שאני גם הייתי קונה את הדג בפיתה הזה ב-35 שקל ונהנה מהחיים לא פחות. |
|
||||
|
||||
כך הייתי עושה גם אני במקומותיכם. לעת עתה אני משכים קום וסר לשוק הדגים, היכן שאני רוכש גינדרה מגונדרת. אחר כך אני עובר אצל מאסומוטו-סאן שמוכר לי את שיירי תסיסת הסאקה שלו ואותם אני מערבב עם מיסו לבן עד לקבלת בוץ בצבע תינוקות שלא נשזפו בשמש היוקדת של ערבות הנגב. הגינדרה נקברת קבורת חמור בתוך הבוץ ואחרי כשבוע, כאילו הייתה דמות מסרט זומבים זול, היא מגיחה, נצלית ונחרכת בלהביור. |
|
||||
|
||||
שאפו! אהבתי את החיפוש בגוגל בקאנג'י. |
|
||||
|
||||
אני יודע כבר כמעט את כל אלו שצריך כדי לקרוא עיתון ... ... אבל מי בכלל רוצה לקרוא עיתונים יפניים. |
|
||||
|
||||
אין לי שום רצון להתמודד נגד הטיעון. דיברתי רק על שומן טראנס, שהוא השומן היחיד לגביו אין חילוקי דעות1 שהוא מזיק. הכולסטרול נכנס לשיחה רק בדרך אגב, כמו שקורה הרבה לנו פעמים. ____________ 1 נכון לשעת שליחת ההודעה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |