בתשובה לשם(חובה)המקורי, 30/03/15 2:57
עיבוד לשוני 652914
אתה יכול להסביר מה בדיוק רע ב"תעשייתי"? ואם הפיתה התעשייתית תהיה מקמח שחור? מה זה בדיוק שמן תעשייתי? מהם התוספים שמשמשים להלבנה ומה רע בהם?
עיבוד לשוני 652917
למשל בטחינה מוכנה שאתה קונה בסופר (=="תעשייתית"), מסורתית חלק מהשומן הוא שומנים צמחיים (חלקם מוקשים, אבל זה תלוי) זולים יותר שמוסיפים לטחינה ולא רק שמן השומשום שהוא המרכיב המקורי והשמן היחיד בטחינה שאתה מכין בבית. אתה רואה את זה גם על סלטי חומוס וטחינה בסופר.

אני אומר 'מסורתית', כי לא בדקתי לאחרונה את הערכים במוצרים הנמכרים היום.
עיבוד לשוני 652942
בטחינה תעשייתית זולה, מותג הבית של ''שופרסל'' (שאני קונה כי הוא מכיל פחות פחמימות מהאחרים) אין שומן טראנס, אם להאמין לתוית.
עיבוד לשוני 652945
ויש שומנים שאינם מטחינה גולמית?
עיבוד לשוני 652952
לא יודע. יש שם קצת שומן רווי אבל גם בטחינה הגולמית מסומסום מלא ("אל ארז") יש. באשר לכולסטרול, בשניהם נכתב "פחות מ 2.5 גר"' ב-‏100 גרם מוצר.
עיבוד לשוני 652957
גם בחמאה ובכבד אווז יש פחות מ-‏2.5 גרם כולסטרול למאה גרם (215 ו-‏150 מ"ג, בהתאמה). בטחינה, כבכל מזון שאין בו מרכיבים מן החי, שעור הכולסטרול אמור להיות 0.
עיבוד לשוני 652971
מ"ג, לא גרם. טעות שלי אבל מהו פקטור אלף ביני ובינך?

אני חושב שהכיתוב "פחות מ 2.5 מ"ג" נובע מאיזה תקן שקובע את הרף הזה בדומה ל "פחות מ 0.5 גרם" עבור שומן טראנס‏1. כלומר, גם אם יש שם משהו כמו 0.00001% זה יהיה הכיתוב על התוית. קשה לי להאמין שהם מוסיפים שומן מהחי לטחינה גולמית - זה יכול להרוג עבורם את שוק הצמחונים והטבעונים שהם צרכני טחינה גדולים מחמת מיעוט אלטרנטיבות. בביקור הבא בסופר אבדוק מה קורה עם טחינה של יצרנים אחרים.
_____________
1 כן, שומן טראנס נקוב בגרמים, מה שמהווה טיעון להלה בעונש על הטעות שלי.
עיבוד לשוני 652980
הבעייה היא לא הכולסטרול - זה סתם איש קש כאן, וחבל שהוא יגרום לך לסטות מהטיעון העיקרי או להתמודד מולו. הטענה היא שיש שם שומנים צמחיים זולים ופחות בריאים (שמן סויה, שמן דקלים וכו'), ביחס לשמן שיש בטחינה ביתית שאין בו את המרכיבים ה''תעשייתיים'' האלה.
עיבוד לשוני 652983
אני לא מכיר את יצרני הטחינה הישראליים והייתי מנחש שרובם קטנים מכדי להיות מתוחכמים במיוחד, אבל לדוגמא, חמאת בוטנים SKIPPY שהיא האנלוגיה לטחינה "תעשייתית" מיוצרת על ידי הפרדת שמן הבוטנים משאר המוצקים והחלפתו בשמן דקלים. 52 אחוז שומן רווי במקום 14.

בכל מקרה, פיתה עם חומוס וטחינה יש בה יותר קלוריות, יותר פחמימות פשוטות ואולי אפילו לא פחות שומן מבכריך הדג המדובר.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 652984
אני הייתי שם את הדג הנחמד הזה, שוחה במיציו, בתוך פיתה שנחרכה קלות והוכתה בתדהמה, עם טחינה ערבית משכם ועגבניות שנצרבו באור החמה וספגו את אדמת הגליל לתוכן, ואחרי שהם התמזגו לסימפוניה עשירה של טעמים, מוכר אותה ב-‏35 שקל ונהנה מהחיים.

לצורך הגילוי הנאות אני מצהיר כאן שאני גם הייתי קונה את הדג בפיתה הזה ב-‏35 שקל ונהנה מהחיים לא פחות.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 652990
כך הייתי עושה גם אני במקומותיכם. לעת עתה אני משכים קום וסר לשוק הדגים, היכן שאני רוכש גינדרה מגונדרת. אחר כך אני עובר אצל מאסומוטו-סאן שמוכר לי את שיירי תסיסת הסאקה שלו ואותם אני מערבב עם מיסו לבן עד לקבלת בוץ בצבע תינוקות שלא נשזפו בשמש היוקדת של ערבות הנגב. הגינדרה נקברת קבורת חמור בתוך הבוץ ואחרי כשבוע, כאילו הייתה דמות מסרט זומבים זול, היא מגיחה, נצלית ונחרכת בלהביור.

למה לריב כשאפשר להתאחד? 652992
שאפו! אהבתי את החיפוש בגוגל בקאנג'י.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 653011
אני יודע כבר כמעט את כל אלו שצריך כדי לקרוא עיתון ...

... אבל מי בכלל רוצה לקרוא עיתונים יפניים.
עיבוד לשוני 652994
אין לי שום רצון להתמודד נגד הטיעון. דיברתי רק על שומן טראנס, שהוא השומן היחיד לגביו אין חילוקי דעות‏1 שהוא מזיק. הכולסטרול נכנס לשיחה רק בדרך אגב, כמו שקורה הרבה לנו פעמים.
____________
1 נכון לשעת שליחת ההודעה.
עיבוד לשוני 652966
הגבתי בבדיחות הדעת לדבריו של אריק, אבל עדיין עובדתית אני לא משוכנע שהפיתה עם חומוס אותה תיארתי היא בריאה יותר מהקציצות ה ''תעשייתיות'' שלו ובוודאי שיש בה יותר קלוריות מבכריך הדג ה''תעשייתי'' שהוא מקשר אליו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים