|
||||
|
||||
הדבר הנחמד הוא שהרבה מההמלצות הללו היו לאכול מזון צמחוני במקום מזון מהחי (לדוגמה: מרגרינה במקום חמאה). האם לא מדובר גם על משהו שהצמחונים (שלא לאמר "בריאותנים") דחפו לכל כלי התקשורת? לפי מה שאני מוצא מחיפוש זריז (ואני לא מוצא הרבה תוצאות, אז יכול להיות שאני טועה), מקור הטענה הוא בשנות החמישים כחלק מהמלצה כללית להורדת כמות השומנים מהחי וההבנה שרמות גבוהות של כולסטרול בדם קשורות להתקפי לב ושבץ. בשנות השמונים התוצאה הזו נחשבה עדיין כנראה די מובנת מאליה ולא נעשו מאמצים רבים כדי לבסס אותה. ל"תעשיה" של מוצרים מהחי היה הרבה מה להפסיד מההמלצות הללו. או שאולי לא צריך להאשים את "התעשייה" בכל דבר? |
|
||||
|
||||
אני לא חושבת שמישהו חוץ מיצרני המרגרינה אי פעם המליץ לאכול מרגרינה במקום חמאה. לפחות לא מאז שהובן הנזק של שומן טראנס. בטח שלא "הצמחונים" דחפו את זה לכל כלי התקשורת, כאילו, איך בדיוק? אבל האמת היא שבמרגרינה היום יש כ-2% שומן טראנס, ובחמאה יש 4%. אבל על זה לא שומעים, זה אפילו לא מסומן ברכיבים, כמדומני. |
|
||||
|
||||
כל מוצר שמכיל יותר מ 0.5% שומן טרנס חייב לשאת ציון לכך בתוית (מי ששם לב לכך שלאחרונה מופיע הכיתוב "שומן טרנס פחות מ 0.5" על מוצרים שפעם לא כללו שום איזכור שלו, למשל גבינת קוטג' - זאת הסיבה). אם אתם מאמינים לתנובה, יש שומן טראנס ויש שומן טראנס, וזה שמקורו מהחי אינו מזיק - משהו שקשור במיקום המימן הנוסף במולקולה. בחמאה סטנדרטית של תנובה יש 2.9% שומן טראנס, וזה כן מסומן על האריזה. |
|
||||
|
||||
שזה יותר ממה שיש במרגרינה, כמדומני. תנובה היא כמובן האחרונה שנקבל את ההסברים המדעיים שלה, המימסד המדעי היום לא מקבל את ההסבר הזה והקונצנזוס, עד ואם ישתנה פעם, הוא שכל שומני הטראנס גרועים באותה מידה. הכיתוב "שומן טרנס פחות מ 0.5" מופיע גם על מוצרים שיש בהם אפס שומן טארנס, בגלל הכלל הטיפשי של סימון מוצרים, שאם יש פחות מ 0.5 לא נוקבים במספר אלא מציינים את זה בצורה כזאת, כדי שהצרכן לא יבין מימינו ומשמאלו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |