624140
בג"ץ לא שעה לעתירה שמתווה יצוא הגז יחייב את אישור הכנסת.
לא הצלחתי להבין: מה מונע מחברי הכנסת גפני, יחימוביץ' ושות' ליזום דיון בכנסת, או להציע חוק ובו מתווה משלהם?
624146
אף אחד לא מפריע להם להשחית את זמנם בניסוח הצעת חוק שתידחה בשלב כזה או אחר. יכול להיות שהם עוד יעשו את זה, בשביל כותרת בעיתון. לנתניהו יש את הרוב להעביר כל חוק גז סביר (והחקיקה המוצעת מאוד סבירה), אז גם אם בג''ץ היה פוסק הפוך, זה לא היה משנה במבחן התוצאה. אבל בדרך, מפלגת העבודה היתה מנסה לגרוף הון פוליטי, בטענה שהחוק של נתניהו משרת את בעלי ההון. כרגע, ההון הפוליטי הצטמצם מאוד, היות וברור שכל חוק שהם מקדמים זה לשחק ב''נדמה לי''.
עתירת המחוקקים 624147
מילא יחימוביץ', ברוורמן וגפני, אבל רובי ריבלין כאחד העותרים? זה הפתיע אותי.
עתירת המחוקקים 624149
רובי ריבלין כבר שנים מנסה לקדם עצמו בתור ״נשיא המדינה הבא״, בפרט לתמוך באופוזיציה בנושאים ״ממלכתיים״.
עתירת המחוקקים 624169
רובי ריבלין במשך שנים רבות (במיוחד, אבל לא רק, במהלך כהונתו כיו''ר הכנסת) פועל על מנת לחזק את כוחה של הרשות המחוקקת מול זה של המבצעת.
עתירתו של ריבלין לא מתייחסת למהו אחוז הגז שייוצא, אלא למי יחליט על אחוז זה.
624248
מה מונע מהעבודה עכשיו לגרוף הון פוליטי בטענה שהמתווה של נתניהו משרת את בעלי ההון?
624252
גם עכשיו הם מנסים לגרוף הון, בהצלחה חלקית ביותר.

האימפקט התקשורתי של הצבעה בכנסת, אחרי שבג"צ כופף את ראש הממשלה לקיימה נגד רצונו, והוא צריך לשנות את החוק, גדול מזה של הצבעה על חוק שנדחה ברוב של 12 מול 7‏1, או נקבר באיזו ועדה עד ליום שיגמר הגז. יתרה מזאת, גם בכנסת תהיה מחלוקת, משא-ומתן בתוך הקואליציה, כאשר נקודת הפתיחה היא כמובן המצב הקיים (שהוא החמרה של מסקנות ועדה שמונתה לנושא). הקרנבל ימשך יותר זמן, ויתן במה רחבה יותר, לאילו שאין להם צורך לאזן תקציבים, להציג את רוחב ליבם (על חשבון הברון).

1 אחרי קיזוזים כמובן
624335
נכחתי בדיון בבג''ץ. השופטים שאלו בדיוק את השאלה הזו בערך עשר פעמים. אם נתמצת את התשובות שהם קיבלו אז הן מסתכמות בערך ב-''אין מצב שהיינו מצליחים לקדם חקיקה כל עוד הממשלה מתנגדת להסדרת הנושא בחקיקה''.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים