|
||||
|
||||
אני מסכים לגבי בשר, בתגובתי הקודמת גם השמטתי אותו. אבל עוף בארץ הוא מאד מאד זול. הוא הרבה יותר זול מגבינה למשל. ככלל עיקר הטיעון שלי שאני מוכן לעמוד מאחריו הוא בקשר לביצים, ואולי עוף. טיעון הבשר והגבינות אכן לא כלכלי בדרך כלל. אני שוב אומר שמנסיוני, כל שינוי תפריט מאסיבי, וכנראה שלא משנה מאיזה כיוון, דורש המון משאבים, כלכליים, זמניים ונפשיים. האדם הממוצע, אם תורידי לו ביצים (טוב, וחלב) מהתפריט, יסתובב ברוב המקומות - כולל בביתו שלו בהרגשה שפשוט לא נשאר לו מה לאכול. אפילו אני, לא מחובבי החלב, מזדהה אם אלה שיצא לי לשמוע שממש בא להם למרוח על לחם משהו, ונמאס להם מהחומוס, אז גבינה זה תחליף מהיר וטוב1. והטיעון האוטופי של 'כשהממשלה תשנה את התמחור והזמינות של המוצרים הטבעוניים - וגם תהנדס מהם מוצרים תעשייתיים בריאים ומהירים' - אז זה יהיה קל, הוא אוטופי. ז"א לא ריאלי. אין לי שום בעייה עם אנשים שמוכנים להשקיע זמן משאבים והנאה ממאכלים מסוימים, בשביל לאכול בריא יותר, מוסרי יותר, מגניב יותר או רוחני יותר. גם עם מי שעושה ספורט שבע פעמים כפול שעה וחצי בשבוע אין לי בעייה. אבל לטעון מול כל האחרים שכל זה בעצם 'קלי קלות' וכל אחד יכול לעשות את זה במאמץ מינימלי - זאת פשוט התעלמות מאנשים אחרים עם צרכים משאבים וסדרי עדיפויות שונים משלך. 1 טוב, לשיטתם. |
|
||||
|
||||
ואני אומרת שזו שאלה של הרגלים ושל חינוך הציבור. לפני 30 שנה כולם השתמשו במרגרינה וחשבו שזה בריא. גם אותם, אגב, העבירו משימוש בחמאה כמה עשורים לפני כן... לא ציפיתי שהממשלה תהנדס מוצרים טבעוניים, וכנראה שלא קראת היטב. אתה מבלבל בין "אין מה לאכול" לבין "קשה להכין" ועוד טיעונים שרובם לא מחזיקים מים (האם לדעתך חומוס או גבינה הם שני המוצרים היחידים שאפשר למרוח על לחם? האם שמעת על חמאת בוטנים, ריבה, טחינה, סלט חצילים ועוד עשר דוגמאות אקראיות?). אני ממש לא בעמדה מיסיונרית כאן, ואני גם לא טבעונית, אבל אתה הרי מודה שמדובר בתחושה עמומה. רוב התחושה הזו לא נובעת מצורך עמוק אלא מתדמיות שנבנו בתקשורת ובפרסום, מגובות בדעות קדומות תזונתיות ובאופן סידור המוצרים בסופר. |
|
||||
|
||||
אבל לעניין שינוי התפריט: אי אפשר להכריח אדם לשנות את תפריטו. מה שכן אפשר, וגם קורה לרוב כך (עם ובלי קשר לטבעונות) הוא שינוי-מרצון דרסטי של מעטים מסיבות אידיאולוגיות, ובעקבותיו שינוי מתון והדרגתי של רבים, מטעמי התחלפות האופנה ו/או עליית המודעות התקשורתית. זה לא אומר שהאוכלוסייה תעבור בקרוב לטבעונות, אבל מגמות כמו "יום שני ללא בשר" משקפות יפה את העובדה שיש תזוזה. |
|
||||
|
||||
אפרופו "יום שני ללא בשר": לפני כמה ימים שמעתי מחבר על VB6, שזה ראשי תיבות של Eat Vegan Before 6:00. הרעיון הכללי ברור מהשם, והפרטים בגוגל. |
|
||||
|
||||
אני מצטרף! אני מצהיר בזאת שבכל יום, החל מהשעה 00:00 ועד השעה 06:00 כל מה שאני אוכל יעמוד בכל קריטריון טבעוני כלשהוא. |
|
||||
|
||||
אצלי בעבודה אני וקבוצת חברים הנהגנו את Burger-Monday מתוך מטרה לתמוך במסעדות ההמבורגרים ביום החלש של השבוע. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |