|
||||
|
||||
בינתיים הכרתי פרי-ספגטי. הדרך, בעיני, להתמודד עם פרי-ספגטי היא להתייחס אליו כאילו הוא דלעת. דלעת זה טעים. אבל דלעת לא יכולה בשום פנים ואופן להחליף ספגטי, מבחינת תחושת שובע. חסרות הפחמימות. ומכאן - חייבים לערבב את התבשיל עם תפוחי אדמה. או לאכול אותו עם לחם. |
|
||||
|
||||
תגידי, בקשר למה שהזכרת, שבשנות השמונים היו צריכים להתייחס לחצילים כאילו הם מרים - בשנים האחרונות הפסקתי עם הנוהג המשונה של המלחת החצילים ואף פעם לא הרגשתי מרירות. באמת השתנה משהו בחצילים עצמם, או שמא כולם היו טיפשים באייטיז? |
|
||||
|
||||
מה שאנטילופה אמר. ואוסיף: אמרה פיליס גלזר: את זן החצילים המרים הפסיקו לגדל בארץ, ולכן אפשר להפסיק גם אם הנוהג. |
|
||||
|
||||
לחציל יש עונות, כמו לכל ירק. בעונה (עכשיו) הוא טעים וזול. מחוץ לעונה הוא מר ויקר. לבחור אותם לפי משקל סגולי (נמוך), צבע (כהה) ומרקם (לא קפיצי מדי- קצת מתחיל להיות רך ופלסטי) |
|
||||
|
||||
גם מחוץ לעונה כבר לא מר. חצילים קניתי בעונתם ושלא בעונתם. ומעולם לא הזדקקתי לריטואל הפרוסות והמלח. |
|
||||
|
||||
לא נורא. אם את כל כך מתגעגעת לריטואל את יכולה לנסות אותו על שקדים. |
|
||||
|
||||
אנחנו שמים מעת לעת חצילים על האש (מנגל גז) ועושים סלט חצילים. היו פעם פעמיים גם בשנים האחרונות שיצא מריר, אבל רק מחוץ לעונה. |
|
||||
|
||||
אני מכינה חצילים תמיד באותה השיטה: דקירה במזלג לכל האורך, ושליחה לתנור. סלט, פשטידה, קציצות, רוטב פסטה, עירוב עם ירקות שונים לתבשיל - הכל מגיע לאחר התנור. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |