|
||||
|
||||
סליחה? לא בהנחות עסקנן אלא בשיטות שנוסו אמפירית במגוון מזגי אוויר, גדלי מקררים (כולל 0), ומיני מזונות. את הפניצילין וחבריו יש לנקות היטב (ולא לתת לסוסים!), הם מיצרים רעלים, אבל, הגידולים האלו מופיעים בעיקר בכלים הפריפריאלים: כוסות הקפה של מרחבי-המחיה השונים. אלו הן צורות חיים די נחבאות אל הכלים בסך הכל, ושינוי סביבת המחיה באופן תדיר (השאריות בצלחת) עוצרת את התפתחותן בשלב מוקדם. שמן לעומת זאת, הוא גם דביק ומצתבר יותר, וגם יודע לגדל תרביות חיידקים מהירות וחובבות אנשים. אך אין צורך להתפס להיסטריה כשמדובר בכמויות קטנות, התבשיל הרטוב בערב בהחלט מספיק עלמנת לעקר (או לפחות למוטט תרבויות עולות) בשאריות שמן הזית והטחינה מהבוקר. |
|
||||
|
||||
אני משערת שמעולם לא חווית מה שקורה כשמשאירים סיר עם שאריות בחוץ, מכסים אותו במכסה, ואז מניחים שהוא נקי ולא שוטפים... |
|
||||
|
||||
את יכולה להתערב על הסיר שלך שחוויתי. אבל לא בסיר שבישלתי בו למחרת. ואם מצמצמים את השימוש לסיר אחד... |
|
||||
|
||||
(הפניציליום וחבריו. הפנצילין הוא אחד מאותם הרעלים) |
|
||||
|
||||
אם אתה חיידק. אבל נתת לי את זה - אז נוסיף שגם אם יש לך כמה טריליוני חיידקים שאתה מחבב. לא ידוע לי שהפניצילין עצמו, ברמות בו הוא נמצא בלחם עבש, הוא רעלי לאדם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |