|
||||
|
||||
המשקה הרוסי שהתכוונתי אליו התגלגל לישראל בדמות הבירה השחורה. נדמה לי ששמו, לפחות עפ''י שלום עליכם ושות' - קוואס (והוא משקה אלכוהולי). |
|
||||
|
||||
קוואס (מבוטא: kvas) הוא באמת משקה מאלט, מה שמכונה בארצנו בטעות "בירה שחורה". אין בו אלכוהול. ניתן כיום לקנות בארץ קוואס, שלדברי ידידים רוסים שלי הוא קוואס אמיתי. בדקתי: הוא יותר מר מ"בירה שחורה" (משקה מאלט ישראלי), אך אינו אלכוהולי. |
|
||||
|
||||
זכור לי מאיפשהו מרק קייצי המורכב ממשקה המכונה "קוואס" וירקות סלט קצוצים דק דק. הייתכן שזה אותו קוואס? |
|
||||
|
||||
ולי ידוע על התשובה היידישאית ל"מה?" -"תפוח אדמה." "וואס?" - "קפוסטה מיט קוואס". (כרוב עם הדבר הזה שמדברים עליו כאן). |
|
||||
|
||||
אפשר להכין אותו ממי סבון. |
|
||||
|
||||
מצאתי ת'מתכון- מכינים קבאס מלחם שיפון! |
|
||||
|
||||
אבל אצל שלום עליכם זה היה מתפוחים (תפוחי קוואס). מה קורה פה? |
|
||||
|
||||
חגים ומועדים בששון, http://www.youtube.com/watch?v=yjpbRq0wHRY |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |