|
||||
|
||||
החשש הוא שהמכונה תהפוך למתלה בגדים... |
|
||||
|
||||
המכונות הללו משפרות מאוד את איכות הלחם בבית. היו לי שתיים ואפיתי לחם בתדירות גבוהה1. הבעיה איתן היא שבעת קלקול, חלקי החילוף לא מאוד זמינים. אחרי שנשברה תושבת התבנית במכונה השנייה (מספר חודשים אחרי הקנייה), ויתרתי. 1 הלחם דווקא מתחסל מהר, הוא נהדר כשיוצא מהאפייה. למחרת הוא כבר פחות אטרקטיבי. |
|
||||
|
||||
במשך תקופה מסוימת אספתי רעיונות ממגוון מתכוני לחם וקצת נסיונות, והגעתי למתכון של לחם ביתי מקמח מלא (או חצי-חצי, כמקובל) בלי מכונה (אבל עם מיקסר טוב שעולה 1000+ שקלים), כשהאופטימיזציה שניסיתי לעשות, ומשום מה לא ראיתי מתכונים אחרים שניסו, היא מינימום עבודה ומינימום לכלוך במטבח. ואכן הגעתי למשהו קל מאוד ובלי טיפת קמח על השיש. בנוגע לטעם, זה עניין של טעם - בהשוואה ללחמי מכונה ביתית שיצא לי לטעום אני מניח שיהיו חסידים לכל צד. הבעיה היחידה היא שבמקום שבו אני גר אני מוקף במאפיות שעושות לחמים מלאים מצוינים, והם כרוכים בעוד פחות עבודה ועוד פחות בלגן במטבח... ההוצאה היא 18-22 ש"ח לכיכר שמחזיקה שבוע (רובה פרוסה בפריזר). מהרגע שהמתכון התגבש וממד ההרפתקה הקולינרית נגמר, הלחם הביתי הפסיד. אלא אם נשארו שמרים ממתכון אחר, שהרי אוכל לא זורקים. |
|
||||
|
||||
היתרון במכונה הוא הקלות והנוחות, כמובן. הכנתי לחם חצי-חצי במשך שלוש שנים, יום יום. משך ההכנה היה פחות משתי דקות, ובכל בוקר התעוררנו לצפצוף ולריח של הלחם המוכן. אין סיכוי שהייתי מסוגל להתמיד כך עם המיקסר (שאמנם הניב תוצאה טעימה יותר). |
|
||||
|
||||
ומה קרה לאחר 3 שנים? |
|
||||
|
||||
שבנו ארצה. הפיתות טעימות וזולות, הקמח יקר וגרוע, המקום על השיש צר, והמכונה דורשת מתאם מתח אימתני, שאמנם נמצא בידינו, אבל דורש עוד מקום שאין. |
|
||||
|
||||
כשיהיה לי יותר שיש (כנראה בשנה הקרובה) בהחלט אשקול קנייה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |