|
||||
|
||||
מכיוון שמעורבים כאן פערי מחירים, מעניין לדעת האם נעשו כאן מבחני טעימה שניסו לבדוק את הטענה. |
|
||||
|
||||
אם אתה מתייחס לטענה על איכות המוצרים היבשים, הטענה שלי היא בעצם רק על מדגם החנויות הלא גדול שאני מכיר (טבע, תבלינים, סופרמרקטים, מכולת, שתיים-שלוש מכל סוג), ורק בממוצע - צריך לבדוק מוצרים שונים על פני זמנים שונים, כך שבדיקה כזו היא פרויקט לא קטן; ונניח שתגלה שבאמת בחנות מסוג X טעים יותר, מספיק שרשת Y תחליף ספק והמסקנה כבר לא תהיה תקפה. אבל בכל מקרה אני איתך, תמיד מעניין לעשות מבחן טעימה עיוור (ותמיד זה נשאר בתיאוריה). גם סברות אישיות שלי תמיד אני חולם להעמיד למבחן כזה, ולא אופתע אם אופתע. |
|
||||
|
||||
אני מנויה על ארגז ירקות אורגני ואני יכולה להעיד שהם בעליל טעימים יותר, אם כי אנחנו מקבלים סחורה שהיא לא תמיד יפה1. יתכן בהחלט שזה משום שהם גם טריים יותר. הארגז שאני מקבלת נקטף מקסימום ביום לפני שאני אוספת אותו. הוא לא שכב אצל החקלאי ואז אצל הסיטונאי ואז אצל הירקן. ירקות אורגניים מחנות מעולם לא יצא לי לקנות. גם אני רוכשת ביצים אורגניות מטעמי רווחת התרנגולות ומטעמי מינימום הורמונים לתמר. אין הבדל בטעם בינן לבין ביצים רגילות. 1 לעיתים הירקות במצב שאין מצב שהייתי בוחרת בהם לו הייתי קונה בתפזורת. עגבניות צהבהבות או בצל ירוק מנומר. |
|
||||
|
||||
1 את העגבניות הצהבהבות החקלאי/סיטונאי מוכר, מן הסתם ליצרן הקטשופ ולכן לא תמצאי אותן אצל הירקן. זה מעלה שאלה קטנה: האם המחקרים האמורים חקרו רק את התוצרת שנחשבת מובחרת או גם את מה שנברר לבררה? |
|
||||
|
||||
1 לא. את העגבניות המפוצצות, שבשלו יתר על המידה, שאי אפשר אפילו למכור אותן בשקל (ללקוח הסופי) - אותן מוכר החקלאי ליצרן הקטשופ. עם העגבניות הצהבהבות חקלאי אחר פשוט מחכה שיבשילו, והירקן עורם אותן יחד עם עגבניות טובות במטרה שלקוח לא בררן יקח אותן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |