|
אני מכיר את המסמך הזה. פרישת המקשים המוצעת של תקן ישראלי 1452 משמרת את כל הבעיות של המקלדות הישנות. הנסיון היחיד לשיפור הוא בהצעת מיקומי הניקוד, על פי הלוגיקה של lyx או טולדו. יש בצורה הזו הרבה בעיות (נדמה לי שקמץ הוא Alt-ק משום שהשם קמץ מתחיל ב-ק. לכן קובוץ, שגם הוא מתחיל באות ק', נדחק למקש אחר. אילוצים על גבי אילוצים).
התאימות אחורה היא לאילוץ אחר. הפרישה המקורית לעברית היא העתקת פרישת מקשי היידיש שנקבעה בארה"ב בסביבות 1920 והועברה למכונות כתיבה עבריות. בסביבות 1980, כש-IBM התחילו למכור מחשבים אישיים בישראל, התברר שחסר מקש אחד, היות שבעברית יש 27 תווים ובאנגלית 26. לכן הם הזיזו 5 תווים ממקום למקום והעלימו תו אחד. כיום איננו כפופים לאילוץ זה, ויכולים גם לקבוע במבט לאחור שסמיכות המקשים ו,ן היתה שגיאה גם בשנת 1920. השיטה שבה תיקנתי את כל העיוותים והוספתי הרבה בונוסים חייבה הזזה של 3 תווים בלבד.
התכתבתי בזמנו עם שחר שמש על אחת מהגירסאות הקודמות. הוא איתן בדעתו שאין להזיז שום דבר מהרמה הראשונה. אבל דוברי אנגלית מארה"ב מתרגלים די בקלות למקלדת AZERTY כשהם בצרפת, לתורכים יש שתיים או שלוש גירסאות לפרישת מקלדת, והפרישה האנגלית אינה זהה בכל לאמריקאית. נראה לי שהזזת שלושה תווים היא מחיר קטן מאד לשלם עבור הקלדה מהירה ונוחה.
כתבתי אתמול למר שמש על הפרישה הנוכחית ואני מקווה שהוא יענה.
|
|