|
||||
|
||||
הטיעון הזה (ודוגמאותיו) שגויים לוגית ולשונית בכל כך הרבה צורות, שאין לי כח אפילו להתחיל לענות לו. אתה העלית טענות סטטיסטיות קיצוניות (וכנראה שגויות) לגבי עגבניות מול סוכר, אז אין לי שום סיבה לקחת ממך את חובת ההוכחה. |
|
||||
|
||||
אתה העלת את טיעון המופעים בגוגל כהוכחה (מדעית, לא פחות) לקיומה של תופעה, אם הוא לא נכון לוגית (ולשונית?), והוא באמת לא נכון לוגית (לא יודע לגבי הלשונית), אז אולי כדאי שתשקול אותו מחדש במקום לענות לו. אתה העלית טענות "מדעיות" קיצוניות (ובוודאי שגויות) לגבי סוכר לבן כחומר ממכר, אז אין לי שום סיבה לקחת ממך את חובת ההוכחה. |
|
||||
|
||||
נחזור רגע לנקודה הבסיסית: הטענה על הסוכר (סוכר? פחמימות?) כחומר ממכר נראית לי טענה מיותרת: גם בלעדיה התוצאה היא אותה התוצאה. יש טענה די ברורה שהיא: סוכרים ושומנים הם חומרים טעימים מכיוון שהם מזינים (במובן של: מספקים אנרגיה). הגוף שלנו בנוי לראות בהם מזונות טעימים. לכן, לדוגמה, דרך פשוטה להפוך משקה לטעים יותר היא להוסיף לו סוכר. סתם בשביל הפרופורציה: בבקבוק קולה כתוב שיש 10 ג' פחמימות בכל 100 מ"ל משקה. כלומר (בהנחה שכל הפחמימות הן סוכר) - שתי כפיות סוכר לחצי (חצי? שני-שליש?) כוס משקה. |
|
||||
|
||||
לא. התוצאה היא לא אותה תוצאה כי טעים זה תכונה של האוכל והתמכרות זו תכונה של האדם. ו''הגוף רוצה'' זה לא פשוט אלא פשטני. אם אנחנו יודעים מה התהליך מסוכר נמוך עד דופמין נמוך אין צורך בביטויים עמומים. |
|
||||
|
||||
"טעים" אינה רק תכונה של אוכל. "טעים", כמו גם "ירוק" היא תכונה שנקבעת במוח האדם. שאל את חבר המערכת לשעבר עיוור הצבעים. אוכל יכול להיות טעים בלי שיהיה ממכר. אחת המסקנות מטענת ההתמכרות היא (לדעתי) שמבוגרים ירצו אוכל מתוק יותר מאשר ילדים מכיוון שבמשך השנים מפתחים עמידות לרמת סוכר נמוכה. האם זה קורה? |
|
||||
|
||||
כן, ברמה קשה זה נקרא סוכרת סוג 2. |
|
||||
|
||||
לעניות דעתי מבוגרים דווקא אוכלים מזון פחות מתון מאשר ילדים (יש כל מיני סיבות שקשורות לכך, כמובן). |
|
||||
|
||||
מזון פחות מתוק, כמובן. |
|
||||
|
||||
לא עניתי על מי אוכל יותר אלא על מי רוצה יותר. |
|
||||
|
||||
סכרת מסוג 2 זה: "מבוגרים ירצו אוכל מתוק יותר מאשר ילדים"? אולי כדאי לעדכן את ספרי הרפואה המודרנית. |
|
||||
|
||||
שמתי לב שכלל לא הסברתי איפה הבעיה בהסבר שלך. סוכרת סוג 2 גורמת להרבה צרות ומוות, הרופאים יודעים את זה ואומרים זאת לחולים ובכל זאת חלק מהחולים לא משנים את אורחות חייהם ונתקלים בצרות. ההסבר לזה חייב להיות יחודי להם, אחרת המסקנה היא שכל אדם שיאמרו שאם הוא יאכל פחמימות פשוטות הוא יחווה סיבוכים רפואיים קשים יעדיף כן לאכול. |
|
||||
|
||||
הרופאים אומרים לחולים שהם צריכים לעשות <משהו שהחולים לא ממש אוהבים> ובכל זאת חלק מהחולים לא משנים את אורחות חייהם. במקרים קיצוניים אותו משהו הוא להקפיד לקחת תרופה מסוימת פעם ביום. אז לא, אני לא חושב שנדרש כאן הסבר מיוחד. |
|
||||
|
||||
אני מניח שאותו דבר אמרו גם על הסיגריות. בכל מקרה נתתי את שתי הכיוונים המרכזיים לחקירה, אי הפסקה למרות איום והקשר למערכת התגמול, מבחינתי אפשר לסיים. |
|
||||
|
||||
טוב, מסתבר שעשו ניסוי לבדוק את טענתך. לקחו עכברים שהנדסו אותם גנטית לא להבחין בטעם המתוק ונתנו להם סוכר ותחליף סוכר. העכברים העדיפו את הסוכר. בניתוח לאחר מכן גילו כי היתה הפעלה של מרכז התגמול במוח והדופמין עלה. |
|
||||
|
||||
באמת. אפשר לחשוב שכל האנשים מכורים למזון. יש הרי מי שהתגברו על ההתמכרות הזו. |
|
||||
|
||||
עכברים, עכברים, לא אנשים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |