|
||||
|
||||
הבסיס להתכרות לסוכר נובע מהעובדה שהאינסולין משפיע על הדופמין בדומה לקוקאין שאף הוא משפיע על הדופמין. כאשר אוכלים סוכר רמות הסוכר בדם עולות דבר הגורם לרמות האינסולין לעלות וכתוצאה מכך רמות הדופמין עולות כשרמות האינסולין יורדות באופן חד חווים ירידה בדופמין. באופן מפתיע גם טעם מתוק גורם לעליה באינסולין כפי שכתוב ב Sugar substitute [Wikipedia] בסעיף Weight gain and insulin response to artificial sweeteners. |
|
||||
|
||||
לפי מה שכתוב שם אין מסקנות ברורת. מה שכן, אהבתי את המחקר שמצא את הקשר ה(לא) מפתיע בין משקל עודף לבין צריכת תחליפי סוכר. |
|
||||
|
||||
אם בשם אתה מתכוון לויקיפדיה אתה צודק. לפי ויקיפדיה טרם הוכח שטעם מתוק גורם לעליית אינסולין בבני אדם ולכן לא ברור אם הוא ממכר. יש אינדקציות שכן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |