בתשובה לנועה ו, 27/07/12 9:47
לבטל! 600393
מצד אחד, לא חסרים ספורטאים מקצוענים שחיים חיים בריאים עד גיל מבוגר, מצד שני יש מקצועות הרבה פחות בריאים (למשל, ברמנים).

גם זמן העיסוק בריקוד מקצועי קצר יחסית אך שואב את האדם כל-כולו ומשאיר אותו, בסופו של יום, עם נזק פיזי ונטול מקצוע ממשי. צריך הרבה רקדנים ומעט כיאוגרפים, כך שלא כל אחד יכול להיות כיאוגרף, ולא כל אחד יכול לעשות את המעבר מהמון-אגו, שרקדן צריך, לאפס-אגו שצריך הכיאוגרף‏ (כדאי לציין, אגב, שיש מקצועות בהם מספר המאמנים גדול ממספר הספורטאים). האם היית מבטלת הופעות ריקוד.

באולימפיאדה הנוכחית יש כ-‏30 מתקנים. רובם פילים לבנים בוודאות משום שהיה להם שימוש עוד לפני זה (אצטדיון וומבלי או מרכז התערוכות אקסל, למשל). והצפיה היא שגם למתקנים החדשים שהוקמו יהיה שימוש (האצטדיון האולימפי, למשל, יהיה האצטדיון של קבוצת הכדורגל ווסטהאם).
לבטל! 600401
לא אותו דבר.
כוריאוגרף (לא כיאוגרף) שקול לבמאי. לא למאמן. ואפילו - לבמאי ולתסריטאי גם יחד.
לכוריאוגרף יכול להיות (ואולי צריך) להיות ים אגו. לפי החליל שלו כל הרקדנים הללו רוקדים.
כוריאוגרפיה [ויקיפדיה].
לבטל! 600403
ועדיין, כמה רקדנים מקצועיים יכולים להפוך לכוריאוגרפים, והאם העתיד המקצועי של רקדן שלא יהפוך לכוריאוגרף טוב יותר מספורטאי מקצועי שלא יהפוך למאמן?
לבטל! 600409
מעטים. אפשר להיות כוריאוגרף גם בלי להיות רקדן, בתור התחלה.
ואכן. גם ריקוד לא מקצוע בריא במיוחד. עובדה שאני יכולה היום לזהות בחורות שהיו רקדניות בעברן, וגם כאלה שרקדו ביסודי ובתיכון. זה משאיר את אותותיו בגוף.

יש לי איזו הרגשה שעל ספורט מקצועי מוציאים משאבים רבים יותר.
לבטל! 600411
אז היית מציעה לבטל מופעי ריקוד?

רוב המשאבים שמוצעים על ספורט מקצועי (כמו כדורגל, בייסבול, כדורסל, הוקי, קריקט, רוגבי, טניס או פוטבול) הם משאבים פרטיים (ובישראל, למשל, לא רק שאת ואני לא מוציאים משאבים על כדורגל, אלא שבעזרת הטוטו אנחנו מקבלים משאבים מהפראיירים שמוציאים משאבים על ספורט). אני לא בטוח כמה משאבים ציבוריים מוציאים על ספורט מקצועי, ובכלל לא בטוח שזה יותר מסוגי תרבות אחרים (כמו ריקוד).
לבטל! 600424
יש לך סימוכין לעניין ה"לא מוציאים משאבים על כדורגל"? אני לא מומחה גדול לניהול עיר, אבל במבט על תקציב העירייה שאני משלם לה ארנונה (חולון), אם אני מבין נכון אני רואה בסביבות 5 מיליון ש"ח בשנה על "תמיכה לאגודות ספורט". יותר הולך לכדורסל מאשר לכדורגל, אבל יש כמה מאות אלפים נאים לקבוצות כדורגל. וגם לכדוריד, התעמלות אומנותית, ועוד כמה דברים.
לבטל! 600425
יכול להיות שמדובר במימון קבוצות ומועדוני נוער או קבוצות סמי-תחרותיות אחרות. בחולון יש לא מעט קבוצות שמתחרות בליגות נמוכות אבל בעצם מדובר ב''תרבות הפנאי'' של השחקנים והתחרותיות זה רק בשביל העניין.
לבטל! 600426
יש פירוט של הכספים שהועברו ב 2010. שלושת האגודות שמקבלות הכי הרבה הן (לפי השמות של סעיפי התקציב, אין לי יותר פירוט מזה): "הפועל כדור-סל", "אליצור כדורסל", "מכבי ק"ש כדוריד" (שלושתן ביחד קיבלו כמעט שני מיליון ש"ח). אני די בטוח ששלושתן קבוצות מקצועניות מהליגות הגבוהות ביותר. וגם אם צפרירים חולון או מכבי חולון מתחרות בליגות נמוכות, עדיין מדובר על קבוצות ספורט, שמטרתן היא לנצח ולעלות לליגות גבוהות יותר – לא נראה לי שמישהו מצפה מהן לספק תרבות למישהו. אם הן במקרה מספקות תרבות פנאי ל 20-30 השחקנים הפעילים בכל אחת מהן, לא נראה לי שזה שימוש ראוי במיוחד לעשרות ומאות אלפי שקלים.

למעשה, בילדותי יצא לי לשחק שנה בביה"ס לכדורגל של צפרירים חולון. לא רק שבבירור המטרה שם הייתה להתאמן כדי להשתפר ולהגיע לקבוצות התחרותיות, אלא אני גם די בטוח שההורים שלי שילמו על זה הרבה יותר מאשר המועדון השקיע בי (לא שצריך הרבה בשביל לעקוף את כמה שהמועדון השקיע בי – שיעורי התעמלות בביה"ס נראו לי רציניים יותר ממה שהיה שם).
לבטל! 600427
(כשכתבתי ''כדורגל'' התכוונתי לכדורגל (ולא לכדוריד או כדורסל) ולכדורגל מקצועני (ולא, כוכב עולה נוער, מכבי חולון ומכבי דינמו הן לא קבוצות כדורגל מקצועניות, גם צפרירים כבר לא), למעשה, היום אין לחולון קבוצת כדורגל מקצוענית).

יכול להיות שהגזמתי. מעניין לבדוק עם נתניהו, ירושלים, חיפה, תל-אביב, באר-שבע, רמת-גן או ק''ש תומכות בקבוצות המקצועניות שלה, ומעניין לאן בדיוק הולכים הכספים של הטוטו. אם אתה צודק והעיריות באמת מממנות קבוצות כדורגל מקצועיות אז זה בושה.
לבטל! 600429
לא יודע למה תמיכה בקבוצה חלשה היא טובה יותר מתמיכה בקבוצה חזקה – בכל מקרה, המטרה שלהן היא להתקדם בתחרות, ולא לספק איזשהו שירות לעיר.

אבל בכל מקרה, יש גם תמיכה בקבוצות המקצועניות:

הפועל באר־שבע: 1,918,000 ש"ח.
הפועל רמת־גן: 1,490,000 ש"ח.
מכבי תל־אביב: 810,000 ש"ח.
בני יהודה: 756,000 ש"ח.
הפועל חיפה: 106,000 ש"ח.

בעיריית נתניה יש סעיף בסך 6 מיליון ש"ח ל"תמיכה בארגוני ספורט", בלי פירוט מי הארגונים המקבלים.

יש גם כמה שנראה שלא נתמכות, אבל יכול להיות שפשוט לא מצאתי את זה בדו"חות שלהן. אצל ירושלים וקריית־שמונה לא כתובה תמיכה באף מועדון ספורט, אצל תל־אביב וחיפה לא מצאתי אזכור להפועל תל־אביב ומכבי חיפה (יכול להיות שהן מסתתרות תחת איזה שם לא מוכר, יכול להיות שהן באמת לא נתמכות).

(כל הנתונים מתייחסים ל 2010, ולקוחים מאתר משרד הפנים‏1. ושוב ראוי לציין שאני לא מומחה בקריאת דו"חות כספיים, יש סיכוי שאני לא מבין נכון את מה שכתוב שם. אבל בקריאה פשוטה זה נראה לי די ברור).

לבטל! 600430
נראה לי שרבים לא יסכימו לקביעה שבסוף המשפט הראשון. ר' גם הדיון שמתחת לתגובה 571382.
לבטל! 600431
העניין הוא לא קבוצה חלשה מול קבוצה חזקה, אלא קבוצה מקצועית מול קבוצה לא מקצועית. פשוט זה ההקשר של הדיון.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים