|
||||
|
||||
קודם כל, נראה לי שהקייס המוסרי לצמחונות הוא חזק יותר באופן מובהק מהקייס לטבעונות, גם אם אנשים מודעים לסבל שנגרם לבע"ח על ידי התעשיה. מעבר לכך, אפשר לקיים את התעשיה עם פחות סבל אבל אי אפשר עדיין להפיק בשר עם פחות הרג בע"ח. לכן אדם יכול לקנות "ביצי חופש" ולהרגיש יותר נוח, אבל לא "עופות חופש". אני לא יודע מי זה האדם הממוצע. לי היה קל הרבה יותר לוותר על מזון בשרי (למעשה אין לי בבית כלל מטבח בשרי, לעתים די רחוקות אנחנו מזמינים משהו בשרי ואוכלים בכלים ח"פ, בעבודה אני אוכל בשרי בעיקר כי אין אלטרנטיבה רצינית). לעומת זאת, ויתור על שוקו, מילקי, גלידה, עוגות גבינה, פיצות, לזניות, רוטבי שמנת, גבינות שמנת, חלב לקפה ומיליון דברים אחרים - לא בא בחשבון. אני כבר לא מדבר על כל מה שמכיל ביצים. בקיצור, אני חושב שזה לא מקרי כלל שהרבה יותר אנשים מוותרים על בשר/עוף מאשר על חלב/ביצים. |
|
||||
|
||||
למה לאכול בח"פ? קשה להחזיק 2-3 צלחות וכמה סכומים בשריים? ____________________ בהנחה שזו הסיבה? |
|
||||
|
||||
מעיק לשמור אותם במקום נפרד ולוודא שלא יתערבבו עם השאר. אם אני מזמין משלוח אז בדרך כלל לא מדובר בארוחת שלוש מנות שכל אחת מהן יכלה לזכות את המסעדה בשלושה כוכבים של מישלין (ואותנו בשלושה צמיגי-בטן מהלוגו שלהם); מדובר במשהו שבהחלט אפשר לאכול בח"פ (אם כי, למרבה הצער, הוא עדיין יכול לזכות אותנו בצמיגים). |
|
||||
|
||||
_________________ אני עושה את זה כבר כמה שנים, למקרה שבשר או עוף ידפקו בדלת, ויבקשו בנימוס להכנס. נראה לי עדיף על פני שימוש בח"פ לאורך שנים. |
|
||||
|
||||
____ כנ"ל |
|
||||
|
||||
אם ''לאורך שנים'' משתמשים בח''פ שש-שבע פעמים בשנה אז זה לא נורא במיוחד. להחזיק מגירה מיוחדת (בנוסף למגירות הפסח למיניהן), להסביר לעוזרת (שמתחלפת מדי פעם) מה הולך לאן ולוודא שהיא שומרת על זה, לדאוג שהילד לא יערבב... כל אחד ומה שנוח לו, אני מעדיף את הח''פ. |
|
||||
|
||||
אבל למה הלחם על הגדרות בשקית נילון? בשביל שיהיה איזה שריד פורח לברכה שהוטלה עליו? |
|
||||
|
||||
יש איסור על ביזוי מאכלים, ובמיוחד על לחם. אם שמים לחם בפח אשפה צבורי והוא נמעך שם בתוך כל יתר האשפה ומתמלא במיץ של הזבל אז זה מבזה אותו, ולכן רבים אינם מכניסים את הלחם לפחי האשפה אלא משאירים אותו טרף לעוף השמים ולבהמת הארץ. |
|
||||
|
||||
היתה איזו גברת נחמדה בסופר שהפילה בטעות כיכר לחם ומיהרה להחזיר אותה למדף. מאחר ולא אהבתי את הרעיון, היא הסבירה לי שאסור לזרוק לחם. ניסיתי לטעון שבמקרה זה מוטלת עליה החובה לקנות את הלחם המטונף ולא להרעיל את הקהילה הקדושה, אבל היא איבדה את הסבלנות ופנתה לי עורף (הצטרפה לחברה טובה, יש להודות). |
|
||||
|
||||
נסה לחשוב על ידיו של עובד הסופר שסידרו את כיכרות הלחם במקום, ותרגיש טוב יותר. (אגב, למה לא הזמינו אותך להצטרף אליהן?) |
|
||||
|
||||
תודה על תרומתך למלחמתי בפחמימות. האמת היא שאני כמעט לא קונה מוצרי מאפה שאינם ארוזים בניילון, ולעזאזל טביעת הפחמן1 או כל עוולה אחרת ששאני עושה לפלנטה. _______________ 1- שילמד לשחות ויעזוב אותי בשקט. |
|
||||
|
||||
שמעת פעם על מישהו שנדבק במחלה מהלחם שהוא קנה במכולת? |
|
||||
|
||||
שמעת פעם על מישהו שנדבק ממחלה לא מהלחם שהוא קנה במכולת? |
|
||||
|
||||
זו תופעה נדירה ביותר. לחם כמעט לעולם אינו חולה במחלות מידבקות. |
|
||||
|
||||
את הירקות והפירות אני טורח לשטוף, הבשר והביצים עוברים חיטוי בטמפרטורות גבוהות, אני נוהג לשטוף ידיים מדי פעם ובפרט לאחר ביקור בשרותים, וכך הלחם נשאר כאחד החשודים העקריים כשאני חוטף שלשול (אם כי, כאמור, לאחרונה אני קונה אותו ארוז ולא ערכתי סטטיסטיקה לגבי ההשפעה של זה על מחלות במערכת העיכול שלי). אני משער שגם מוצרי החלב עלולים להיות מזוהמים למרות הקרור. |
|
||||
|
||||
אהה, ולבהמות השמים יותר נוח לסחוב את הלחם הביתה בשקית. |
|
||||
|
||||
ברור, לא? ניסית פעם לאחוז ככר לחם שלמה בעזרת טופר או שניים? ואם הוא פרוס אז זה עוד יותר גרוע. חוץ מזה, ניתן להניח שמוח של ציפור שווה לפחות כמו מוח של שוטה גלובלי ועל כן גם הן לא לוקחות מה שלא עטוף בניילון. |
|
||||
|
||||
מוצא חן בעיני האיסור הזה. מעכשיו לא אומר על סלט החסה בבית הקפה, עם עודף הויניגרט התוקפני מדי1, שהוא בזבוז של חסה, אלא שהוא חוטא בביזויה (יכול להיות שהמילה "לבזבז" באה מ"ביזוי"?). גם את היצר הטפשי הטבוע בי לא לזרוק אוכל, שמביא אותי לפינות קולינריות מרתקות2, אנמק מעכשיו באיסור הביזוי. 1 איזה בית קפה? כולם. 2 לא תמיד טעימות, אבל מה יותר חשוב? |
|
||||
|
||||
האם יותר לי לשער ש"היצר הטפשי" לא לזרוק אוכל טבוע בך בשל חינוך משפחתי, שמקורו ההיסטורי באותו איסור ביזוי? |
|
||||
|
||||
יותר לך, אבל זה נראה לי פחות סביר: קצת אחרי שאבות אמותיי התחלנו, הם חוו תקופות היסטוריות של מחסור באוכל, וחלקים אחרים ממשפחתם ומהעם - רעב של ממש. אלו יוצרים יצר חזק בהרבה לא לזרוק אוכל. אני לא בטוח שאפילו זה הסבר מספיק: עובדה שרוב בני דורי בעלי רקע משפחתי-היסטורי דומה זורקים אוכל בקלות - אבל הוא אוכל את הסבר הרקע הדתי. האמת היא שבמקומך הייתי שואל קודם איך הורי ואחיותי בזריקת אוכל, והתשובה היא שאני לא כל כך יודע. החינוך הקיבוצי המשותף, נדמה לי, אכן הטיף לאי-זריקה. |
|
||||
|
||||
לי קשה רק עם שני ויתורים חלביים: גלידה ופיצה (ואני הייתי צרכנית "מעדנים" גדולה מאוד, לפני 8 שנים נאמר). פיצה כבר מצאתי שאפשר להכין בפיצריה השכונתית ללא גבינה. גלידה - יותר קשה, כי אני לא משתגעת על סורבה. יש גלידת סויה, שאולי היא פתרון לצריכה מדי פעם. חלב עצמו, כולל שוקו, לא התקרב אלי, גם לא בקפה, עוד לפני שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב באופן גורף. וראה גם <פרסומת עצמית מתבקשת> כאן: http://avivamishmari.wordpress.com/2011/06/02/milk/ |
|
||||
|
||||
אני מעריך את כוונותיך הטובות אבל לצערי אתה טועה, אי אפשר לקיים תעשיית חלב עם פחות הרג בע''ח. אחרי שהפרה סיימה את תפקידה כפרה חולבת היא עוברת לתפקיד פרה לבשר. |
|
||||
|
||||
עקרונית אפשר היה לוותר לה על זה ולהחזיק אותה ברפת עד יום מותה בשיבה טובה. זה היה מעלה קצת את העלויות של החלב, אבל לא יותר מאשר גידול תרנגולות חופש מעלה את העלויות של הביצים. |
|
||||
|
||||
ואחרי מותה, מה היו עושים איתה? קוברים אותה בקומות? שורפים אותה? כדי להיפטר מכל כך הרבה גופות גדולות, צריך דרך יעילה שלא תסכן את בריאות הציבור (לא שהגרת הדם ואריזה בקלקרים בסופר זה יותר טוב). |
|
||||
|
||||
אם באמת מוכרחים אז אפשר לעשות ממנה מזון חתולים (או כלבים) וגם לגני החיות דרושה אספקת בשר סדירה. |
|
||||
|
||||
כשאומרים אמת אתה מזדעק, כשמדברים שטויות אתה שותק... |
|
||||
|
||||
כשאומרים שקרים אני מזדעק, כשמדברים שטויות אני צוחק. |
|
||||
|
||||
אתה באמת חושב שרפתנים יחזיקו פרות במשך עשרים שנה כחיות מחמד? וזה יעלה "קצת" את עלויות החלב? |
|
||||
|
||||
פרות בדרך כלל לא חיות עשרים שנה אחרי שהן מפסיקות לתת חלב. בכל מקרה, אם יהיה צבור של צרכני חלב שירצה את זה ויהיה מוכן לשלם, למה לא? נניח שזה מכפיל את מחיר החלב (וזה לא), אנשים משלמים על ביצי חופש כמעט כפול מאשר על ביצי סוללה כי הם חושבים שזה יותר מוסרי. אם הם ישתכנעו שזה המצב גם לגבי חלב, יהיו מי שיסכימו לשלם. |
|
||||
|
||||
אתה טועה ואין לי חשק להסביר כרגע, אבל ברצוני לתקן לך טעות קטנה: תרנגולות בלופש (בלוף החופש), מטילות שנה- שנתיים, ולמשחטה. אף לולן לא מחזיק בלול שלו תרנגולות לא מטילות מתוך הכרת תודה. גם פרות שלא עומדות בנורמה מכל מיני סיבות נוסעות היישר לבית המטבחיים. |
|
||||
|
||||
עקרונית, בעולם טוב יותר, היה אפשר להחזיק פרות בפנסיה במרעה חופשי? זה לא הרי לא עולה כסף, לא? |
|
||||
|
||||
לא כחלק מעדר. עדיין צריך לטפל בפרה אם היא חולה (כדי למנוע הפצת מחלות בכל העדר), מה גם שייתכן שכמות גדולה של ''פרות בפנסיה'' כבר מתחילות לצרוך כמות משמעותית מהמרעה. אבל אלה ספקולציות, ובעדר קטן לא נראה לי מופרך להחזיק ''פרה פנסיונרית'' כגמול על מאמציה, בדומה לכלבים שהתזדקנו וכו'. |
|
||||
|
||||
תיאורטית, במקום שיש בו משקים קטנים של עשר-עשרים פרות, ויש בו שטחי מרעה בלתי מוגבלים, אולי. מעשית, אפילו ברפת תעשייתית לא מגה ענקית, כמו הרפת של איזי שיש בה 300-400 פרות ואולי יותר, זה לא ריאלי. מלבד זה – כמו כל יונק, כדי שהפרה תיתן חלב היא צריכה להוליד, ואת העגל שוחטים, אז מה עשית? ברפתות מתוקתקות כמו הרפת של איזי הפרה הולכת לשחיטה אחרי מחזור חליבה אחד. במשקים שלא שוחטים את הפרה אחרי ארבע שנים מייבשים אותה תגובה 575090 ומתחילים מהתחלה - הרבעה, המלטה, הפרדה, עגל במשאית לבית המטבחיים. לבסוף גם הפרה נוסעת לבית המטבחיים. אוכלים גם פרות אחרי ארבעה וחמישה מחזורי חליבה, בבשרן שבע החליבות יש "טעמים עשירים" ומרתקים, אומרים גברים אנינים. |
|
||||
|
||||
גברים אנינים שאוהבים טעם פרות זה ההיפך מנשים מאוננות חסרות טעם? |
|
||||
|
||||
''בבשרן שבע החליבות יש ''טעמים עשירים'' ומרתקים, אומרים גברים אנינים'' לא נכון, בשר פרות חולבות נחשב נחות באיכותו. |
|
||||
|
||||
''טעמים עשירים ומרתקים'' זה שם קוד לזבל שצריך למכור ללקוחות מטומטמים, זאת המומחיות של אייל שני. |
|
||||
|
||||
אולי, אבל עוד לא שמעתי גבר אנין שמכתיר ב''טעמים עשירים ומרתקים'' את בשרה של חולבת. גם לא אייל שני (אם כי אני מודה שלא עקבתי אחרי ''מאסטר שף''). נכון ש''אניני טעם'' יעדיפו בשר פרה מבוגרת יחסית לסטייק אנטריקוט או סינטה, אבל לא מזני החולבות אלא מזנים המגודלים לבשר. |
|
||||
|
||||
אכן, בבשרן שבע ההמלטות והחליבות יש טעמים עשירים ומרתקים, אומרים גברים אנינים. בהיותך קונוסר לא קטן בזכות עצמך, כך נראה לי, אני יכולה לתת לך את הטלפון של האיש שאמר את זה ותדסקסו ביניכם את התענוגות המיוחדים האלה. (אולי תזמינו גם את תגובה 576610?) יש לו מה לתרום. |
|
||||
|
||||
אינני קונוסר. את החברים שלך תשמרי לעצמך, אני חושב שאינני מעוניין להכירם. |
|
||||
|
||||
למיטב ידיעתי הפרות החולבות עוברות כמה מחזורי הריון - תנובה, אבל יתכן שאני לא מעודכן. |
|
||||
|
||||
שביל פרות החלב |
|
||||
|
||||
עדיף שירדימו אותן בלי כאב בהגיען לגיל מסוים, כשהרפתן מלטף את מצחן ומהמהם להן שיר מימי ילדותן1. (אם כי זה עדיין לא ישנה את דעתי לגבי צריכת מוצרי חלב). 1 "התזכור את השמיים / שטיילו על פני המים / את הכוכבים שרחצו בין קני הסוף" וגו'. |
|
||||
|
||||
אז מה? אנשים לא קונים ביצי חופש כי הם מאמינים שהמוות של התרנגולות הוא בשיבה טובה, אלא כי הם מאמינים שהחיים שלהן לפני זה טובים יותר. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |