|
||||
|
||||
נכון, אתה צודק. למרות שניתן לצרוך סוכר ויין בצורה חכמה אני רוצה שיקשו על כל האנשים את החיים. גרוע מזה, למרות שלרוב האנשים לא יקרה כלום גם אם הם יסעו בלי חגורת בטיחות כל החיים אני מעדיף לכפות את החגורה על כולם בלי יוצא מן הכלל. ככה זה, איש רשע אני. אגב, בארה"ב 40% מהקלוריות במזון של ילדים ובני נוער באות מסוכר ושומנים מוצקים. סתם שתדע. הם כנראה אתלטים כולם. אני לא "רוצה למסות" יין, הוא כבר ממוסה יחד עם כל משקה אלכוהולי אחר. המסוי היום הוא לפי הכמות האבסולוטית של אלכוהול במשקה, כך שעל בירה המסוי נמוך, יין (~13% אלכוהול) הוא יותר גבוה, ועל וודקה ודומיה (~40%) הוא הרבה יותר גבוה. אני לא רואה למה הסיגריות הזולות ממכרות יותר. בכל מקרה, גם אלה שממשיכים משתדלים לחסוך ולצמצם את הצריכה, ואלה שעוד לא התחילו נוטים פחות להתחיל ונוטים פחות להעלות את הצריכה מסיגריה או שתיים ליום לחמש, עשר או קופסה שלמה ליום. בקולה ישראלית יש סוכר ולא פרוקטוז, כיוון שישראל אינה מנסה לסבסד את מגדלי התירס באוקלהומה. לגבי פסח - אני יודע זה שנים שבארה"ב יש אנשים שקונים בפסח קולה לכל השנה כיוון שהם מעדיפים את הטעם של הסוכר. כך או אחרת, אם היה מוטל מס הוא היה מוטל על גלוקוז, פרוקטוז וכל סוכר אחר שמוסיפים למזון. |
|
||||
|
||||
רגע, אתה רוצה להגיד לי שבארה"ב משנים את ייצור הקולה לפני פסח בשביל היהודים? זה משתלם להם? כולה 1.7% מהאוכלוסיה, לחלקם הנושא כלל לא מזיז, במשך שבוע! |
|
||||
|
||||
ארה''ב גדולה, וקולה מבוקבקת בה בעשרות מקומות. אני משער שבניו יורק משווקים קולה עם סוכר בפסח ובמיניאפוליס או אלבוקרקי לא טורחים לעשות את זה. |
|
||||
|
||||
אם אתה ממסה פרוקטוז זה אומר שגם פירות ממוסים? |
|
||||
|
||||
כן. כמו שהמס על היין חל גם על הענבים. |
|
||||
|
||||
עקב בורותי בנושא לא הבנתי אם זוהי ציניות (ואז זה לא הגיוני כי אין הנדון דומה לראיה), רציני (ואז זה הגיוני אבל בצורה מאוד מעוותת) או טיעון תש''חיסטי (כלומר באופן עקיף מס על יין הוא בעצם מס על ענבים). |
|
||||
|
||||
פרוקטוז הוא מוצר תעשייתי (בדרך כלל מתירס, לא מפירות). אני ממסה אותו. אין סיבה למסות פירות - אילו הבעיה התזונתית של הציבור היתה צריכה עודפת של פירות היה שווה לבדוק את הדרך הזו להתמודד עמה. כידוע, זה לא המצב. |
|
||||
|
||||
פרוקטוז [ויקיפדיה] איננו מוצר תעשייתי אלא טבעי. הוא נמצא בפירות (בין השאר בתפוח). ניתן למצות אותו באופן מלאכותי ולהוסיף אותו למוצר, אבל התוצאה תהיה שווה למוצר שהיה בו פרוקטוז מלכתחילה. לכן מכיוון שלהרבה פירות יש פרוקטוז, לשיטתך צריך למסות אותם. |
|
||||
|
||||
התחלנו להיות ילדים קטנים שרצים לדודה על כל שטות? אין לי כוח להתחיל במשחק הזה. אסביר לאט לאט, ואם לא תבין איזושהי נקודה אתה יכול ללכת בעצמך לדודה ולשאול. סוכרים על שלל סוגיהם הם תרכובות כימיות שאורגניזמים עושים בהם שמוש נרחב. ככאלה, הם מצויים בצמחים, בבעלי חיים ובבני אדם. בכלל זה, גם פרוקטוז מצוי בצמחים, בבעלי חיים ובבני אדם. פירות רבים מכילים כמות גדולה של סוכרים (ובכלל זה פרוקטוז), הן משום שמלכתחילה הדבר נתן יתרון אבולוציוני לצמח (גירה את בעלי החיים לבלוע אותו ולהפיץ את הזרעים) והן משום שהאדם טיפח והכליא את הזנים שנתנו פירות מתוקים ועסיסיים יותר. חלק מהסוכרים ניתנים לפירוק בקלות על ידי הגוף ומספקים לו אנרגיה זמינה במהירות. מסיבה זו התפתח אבולוציונית מנגנון שמזהה את טעמם של הללו יחד עם גרוי עונג המתלווה אליו. לטעם הזה אנו קוראים "מתוק". בעולם המודרני, ההעדפה למתוק הביאה להמתקתם של מוצרים רבים באופן מלאכותי באמצעות הוספת סוכרים שונים - סוכרוז, גלוקוז, פרוקטוז (למשל בצורת HFCS) וכו'. תוצאתה של הוספה זו היא צריכה מופרזת של פחמימות זמינות בעלות אינדקס גליקמי גבוה התורמת להשמנה, לסוכרת ולנזקים בריאותיים אחרים. צריכתם של פירות בדרך כלל אינה מביאה לנזקים מעין אלו (לפחות בכמויות בהן צורכים אותם רוב הצרכנים), ולעומת זאת היא מועילה באופנים אחרים לבריאות. על כן אני סבור שראוי לחפש דרכים לצמצם את צריכת הסוכרים המוספים, ואין צורך לצמצם את צריכת הפירות. אחד האמצעים הסבירים בעיני לצמצום הסוכרים המוספים הוא מסוי. מהאמור לעיל עולה שיש הגיון בהטלת מסוי כזה על הסוכרים (ובכלל זה הסוכר, הגלוקוז והפרוקטוז התעשייתיים) ואין צורך להחיל אותו על פירות. אני מקווה שעמדתי הובהרה לך סוף סוף. |
|
||||
|
||||
אם נעלבת אני מתנצל. חשבתי שיש ביננו מחלוקת עובדתית, לכן פניתי לויקי. הדיון הזה לא מספיק חשוב לי בשביל שאני אמשיך אותו עם דם רע. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |