|
||||
|
||||
כמובן שהוא שונה מסטייק. בשר שאפשר לעשות ממנו סטייק, לא עושים ממנו המבורגר. המבורגרים וקבאבים עושים מבשר טחון, ולך תדע אילו חלקים טחנו. ונקניקיות עושים מבשר שאפילו המבורגרים וקבאבים אי אפשר לעשות ממנו. |
|
||||
|
||||
יש מקומות שמשוויצים בהמבורגר אנטרקוט, אבל נשים את זה בצד. אני לא מדבר על המבורגר וקבב ונקניקיות מהמקפיא בסופר. אני מדבר על מסעדות סבירות ומעלה, וגם מזללות המבורגר טובות. תמיד אוהבים לומר "לך תדע מה הכניסו", אבל מה כבר אפשר להכניס בלי שזה יעורר שערוריה בעיתון אם איזה עובד ידליף? זה בשר כזה או אחר, ויותר ספציפית, שריר כזה או אחר של הפרה או הכבשה, עם השלמה של שומן מהפרה או הכבשה כדי להגיע לאחוז שומן רצוי. במקרה של נקניקיות יש כמובן עוד חיה אפשרית בעסק, וגם איברי פנים, אבל לא משנה. אז נכון שכנראה מדובר בשרירים זולים יותר, כי הם קשים יותר ולא טובים לסטייק, אבל עד שלא אדע נתונים אחרים, אני מניח שהם לא מאוד שונים מבחינה תזונתית משרירי הסטייק - אם כבר אז הם בריאים יותר בגלל יותר חלבון ופחות שומן, אבל גם זה לא משנה כי משלימים שומן לפי הצורך. וגם השומן, לא ידוע לי על הבדל תזונתי בין רקמות שונות. כל זה מבוסס רק על ניחושים, ולא על מידע פנים. אני תמים? |
|
||||
|
||||
נקניקיות עושים מבשר סימן שאלה (הנה כך - ?). |
|
||||
|
||||
ראש המועצה החקלאית האירופאית דורש שבריטניה תפסיק להשתמש בשם "נקנקיות" ומציע לשר ג'ים האקר לקרוא לה Emulsified High-Fat Offal Tube. "ואתה בלעת את זה?" שאל העוזר שלו, ברנרד. |
|
||||
|
||||
"נקניקיות עושים מבשר שאפילו המבורגרים וקבאבים אי אפשר לעשות ממנו" - זה המקום לצטט את אמרת השפר (המיוחסת לרוב, כנראה בטעות, לביסמארק): Laws are like sausages. It is better not to see them being made.
|
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |