|
אני חושב שאני קונה אבוקדו אצל ירקן די טוב, חצי שלב מעל הסופר, ועדיין אחוזי הפחת אצלי בבית מצערים (וזה עוד אחרי שלמגינת ליבה של שתחיה, אני מתאמץ לפלות חתיכות טובות גם מאבוקדו לא טוב). אריזת ואקום כנראה שלא הייתי מנסה (איכות הסביבה - מעדיף לזרוק אבוקדו מאשר ניילון, וחוץ מזה סנוביזם קולינרי לא הכי מוצדק אבל יקר לליבי) - אבל כמעט כן.
כשראיתי שיש בסופר סלק מוכן באריזת ואקום, התפתיתי. מבחינת הסביבה, המחיר הסביבתי של הניילון והואקום יכול להתקזז עם הוצאות האנרגיה על הבישול או האפייה הארוכה של הסלק; המפעל, אני מניח, חסכוני בהרבה בגלל יתרון הגודל. (אני מניח שהקיזוז לא מדויק, ויש פער גדול, אבל אין לי מושג לאיזה כיוון.) לזה נוסיף את השיקול הקולינרי - בסלק (מאותו ירקן) לעתים קרובות מדי נופלים על סלק תפל - וכל הכוסברה והלימון ורכז הרימונים יעזרו רק חלקית. אני מניח שזה שבואקום טעים ועקבי יותר. אבל בהגיעי למדף בסופר גיליתי שהואקום בא ממקסיקו, ואז הכף הסביבתית שלו כַבדה קשות. בשילוב עם אותו סנוביזם קולינרי, העדפתי להישאר עם הירקן.
|
|