|
||||
|
||||
אני הלכתי את כל השכונה לאורך ולרוחב ברגל, וגם רכבתי על אופניים. מה שהצלחתי להבחין זה ברחובות משופעים יותר ומשופעים פחות, אבל אולי דברים השתנו. |
|
||||
|
||||
החלק המרכזי של השכונה, שתחום בין רחוב הגליל לחניתה עד טרומפלדור (מין משולש צר וארוך שבאמצעו רחוב התיכון) הוא מישורי, יחסית (בכל זאת מדובר בהר, אז הכול יחסי). למעשה גם רחוב טרומפלדור עצמו מישורי למדי, וכך גם חלק מהרחובות הסמוכים לו. ברגע שסוטים מהאזור הזה אכן מתחילים שיפועים תלולים יותר (נתיב חן, שמקביל לגליל בצידו השני, הוא כבר נמוך יותר; מטרומפלדור לרחובות שבכיוון דרך דורי גם כן יש ירידה; מחניתה לסילבר ויזרעאליה - כמובן; בקודקוד המשולש, הכיכר של חניתה, הירידה המפורסמת של יד לבנים; ובטרומפלדור החל ממרכז זיו לכיוון הטכניון יש עלייה מסוימת). |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
נולדתי וגדלתי בשכונת נוה שאנן. סבא שלי נמנה על מיסדיה. אמא שלי (בקרוב נכנסת לשנתה ה-80) גרה עד היום בבית שהוא בנה (לא זה שהוא בנה ב 1923, עם הקמת השכונה, אלא זה שנבנה על חורבותיו ב 1963). אז אני קצת מכיר את השכונה. כמו שכתבתי בתגובה 532536, אני הלכתי את כל השכונה לאורך ולרוחב ברגל, וגם רכבתי על אופניים לאורכה ולרוחבה של השכונה. בפרט רכבתי על אופניים באופן כמעט קבוע מהשליש הראשון של רחוב התיכון לרחוב הגליל פינת טרומפלדור, לרחוב הרב מימון (המשכו של רחוב התיכון מעבר לרחוב טרומפלדור), ולרחוב חנקין פינת אינטרנציונל (שזה בכלל רמז ולא נו"ש). חוץ מזה רכבתי לטכניון, פעם אחת להדר, פעמיים לדניה (בשביל הירידה חזרה), ועוד ועוד. כל זה על אופניים עם תמסורת יחידה (כלומר, ללא הילוכים). אז נכון: אי אפשר להשוות את העליה של חנקין לזאת של רחוב הגליל, וזאת של רחוב התיכון מתונה גם מזאת של הגליל, אבל לטעון שהשכונה שטוחה יכול רק מי שלא התנסה בכך. |
|
||||
|
||||
(ומה לא היה ברור במילה "יחסית"?) |
|
||||
|
||||
תגיד, לעגבניות אז היה טעם? |
|
||||
|
||||
רק לעגבניות? גם לתותים! |
|
||||
|
||||
היו אז תותים? אולי תותי עץ. |
|
||||
|
||||
מה, התותים של היום לא גדלים על העצים? |
|
||||
|
||||
לא, רק הטעם שלהם הוא עצי. |
|
||||
|
||||
ולפיכך יש לאסור את מכירתן במסעדות. |
|
||||
|
||||
לא לא, אני אדם נאור; אני בעד פתרון הפרדה: כל עוד הן לא בסלט שלי, אני רגועה וטובת לב. |
|
||||
|
||||
ליתר דיוק: צריך לאסור עליהן מלהיות יותר מ־25% ממרכיבי הסלט הנמכר במסעדה. |
|
||||
|
||||
בעצם הייתי צריך לשאול על מלפפונים (או גננים). |
|
||||
|
||||
הו לא, זה מדבק. מתי פגשת לאחרונה את העלמה עפרונית? תגובה 479948 |
|
||||
|
||||
לא נדבקתי, אני ככה אורגינל, מאז ומתמיד. למעשה מסתובבים בינינו אנשים שנראים רגילים בתכלית, אבל הם יודעים שהם שונים: הם שונאים עגבניות. יום אחד נקים מפלגה, או לפחות קבוצה בפייסבוק (בטח כבר יש. רק שאין לי פייסבוק). |
|
||||
|
||||
זה שטעמן של העגבניות אינו ערב לחיכך הבנו. ניחא. אבל השינאה הזאת מנין? מה הן עשו לך? |
|
||||
|
||||
1) הן נמצאות בכל מקום וצריך לדאוג להיפטר מהן במיוחד (שלא לדבר על כמות הפעמים בהן אני אומרת למלצר/ית "בלי עגבניות" שלוש פעמים, ועדיין מקבלת עם). 2) במאכלים מוכנים מראש (לא בהזמנה אישית) אין בררה אלא להוציא אותן, אבל הבעיה היא שבניגוד לרוב הירקות הן עסיסיות מאוד ונוטות להשאיר עקבות על כל מה שבא איתן במגע... |
|
||||
|
||||
גם אני נתקל בבעיה הזאת. שעות אני מבלה בנסיון נואש להוציא את העגבניות מהקטשופ. |
|
||||
|
||||
להוציא? מי אמר שהן היו שם מלכתחילה? |
|
||||
|
||||
הכלכלה אמרה. עגבניות סוג ב' יותר זולות מצבע מאכל. |
|
||||
|
||||
אגב, לקטשופ אין טעם של עגבניות; יש לו טעם די דוחה בזכות עצמו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |