|
א. ההערה מקוממת במיוחד כשלא יודעים מה ההקשר שלה.
ב. סיכוייו של האברך להיות דיין מרכזיים באשר לסעיף המסויים הזה.
והנה הסעיף מתוך גזר דין של בית המשפט העליון על "פרשת כתב", כתב דין מרכזי בכל הנוגע להאשמה ללא הרשעה:
"ט) השפעת ההרשעה על תחומי פעילותו של הנאשם."
כמובן שאם לתחומי פעילותו של הנאשם אין קשר להרשעה בדין (מוכר בחנות נעליים, לדוגמא) אין כל משמעות לסעיף, חשיבותו היא דווקא במקרים כמו המקרה הנידון, של מועמד לדיינות, או במקרים אחרים כמו סטודנט לעריכת דין, קאדט במשטרה וכדו'.
הנה מקרה דומה, של סטודנט לעריכת דין שהבריח לארץ כמות גדולה של כדורי אקסטזי (36,000), אצטט את תיאור התלבטותו של השופט מודריק מתוך הכרעת הדין של השופט דרורי, ואת החלטת השופט מודריק, שם:
"כב' השופט מודריק, מציין כי, מצד אחד, נוצר מצב שבו העונש המוטל על הנאשם, חומרתו הספציפית עבורו היא כפל כפליים מכל אדם אחר, בגלל היעדר היכולת להיות עורך דין. מאידך גיסא, מציג השופט את טענת המדינה, כי אם סטודנט למשפטים נתקל לראשונה בשאלה של כיבוד החוק, ונכשל כישלון חרוץ, האם ראוי לאפשר לו להיות עורך דין.
וכך מנמק השופט מודריק, את החלטתו:
"לשם הכרעה בין השיקולים המתנגשים הללו, נזקקתי גם להתרשמות אישית מן הנאשם. הוא נשא דברים באזני, קולו נשבר, ודמעותיו לא נדמו בעיני כדמעות תנין. אמרתי מיד שיש לי יסוד להאמין שכישלונו של הנאשם היה חד פעמי, וכי הוא נבע מהחלטה בלתי שקולה בנסיבות שמן הסתם, היו לוחצות למדי. לא רק העדר עבר פלילי, אלא גם שורת המלצות מגורמים שונים בקהילתו של הנאשם, וגם מפקדים בצבא, מוכיחים כי אופיו של הנאשם חיובי, חינוכו טוב ורקעו החברתי והמשפחתי גם הוא תורם לביטחון שהבעתי ביחס לעתידו של הנאשם. חככתי בדעתי שוב ושוב, והגעתי לכלל מסקנה שלא אפגע בציבור אם אתן דגש לחד פעמיותו של המקרה הזה ולמעורבותו קצרת הזמן וקטנת ההיקף של הנאשם בהתרחשות הפלילית. לכן, סברתי שניתן להשתמש בסמכות המוקנית לי מכוח סעיף 71א לחוק העונשין,ולצוות על העסקת הנאשם בשרות לתועלת הציבור, גם בלי להרשיעו בדין"."
אני מאמין שהתלבטותו של השופט דרורי הייתה דומה. אני לא מוצא בה טמטום או חוסר סבירות.
|
|