ההתנתקות במבט לאחור 513079
מעניין להביט כיום אחורה על השיקולים שהובילו להתנתקות מעזה. כמי שלא חושד בשרון שלקה לפתע באהבת שלום לעת זיקנה, מקובל עלי שדבריו של וויסגלס (היום ציטט אותם שוב עקיבא אלדר בהארץ) קרובים יותר למציאות:

"מצאתי פטנט בשיתוף עם הנהלת העולם שלא יהיה כאן שעון חול... סיכמתי עם האמריקאים שעם חלק מההתנחלויות לא מתעסקים בכלל, ועם חלק אחר של ההתנחלויות לא מתעסקים עד שהפלסטינים יהפכו לפינלנדים... כל החבילה שנקראת המדינה הפלסטינית ירדה מעל סדר יומנו לתקופה בלתי מוגבלת בזמן... ההתנתקות מספקת את כמות הפורמלין הנדרשת כדי שלא יהיה תהליך מדיני עם הפלסטינים" (עו"ד דב וייסגלס, יועצו של ראש הממשלה אריאל שרון, מוסף "הארץ", אוקטובר 2004).

אם אכן הממשל החדש מתכחש למכתבים מהממשל הקודם, הרי שכל הטריק הזה חסר תועלת. השאלה המעניינת היא האם ממשל שרון לא חשב מעבר לבוש, או שהממשלה ידעה בדיוק מה שווים המכתבים הללו, ורימתה את עצמה.
ההתנתקות במבט לאחור 513084
מעניין.
אני סברתי שהטיפול הקלוקל במפונים היה כזה בכוונה תחילה, על מנת למנוע פינוי מהגדה.
ההתנתקות במבט לאחור 513088
אני כמובן לא ראיתי את המכתבים, אך אני משוכנע שהמכתבים אינם מצהירים שארה''ב מכירה בהתנחלויות. מה שכתוב שם זה כנראה שגורל ההתנחלויות שאינן מאחזים בלתי מורשים יוכרע במו''מ עם הפלסטינאים. מה ששרון הצליח להוציא מבוש זו הצהרה שגושי ההתנחלויות ידרשו הסדר עם הפלסטינאים- הסדר כפי שנדון בהבנות ביילין -אבו מאזן והבנות ז'נבה.
ההתנתקות במבט לאחור 513093
אולי וייסגלס, כמתחייב מתפקידו דאז, קצת "סובב" את המציאות ועשה לה קצת "הכנת שטח"?
ההתנתקות במבט לאחור 513099
שרון לא חשב מעבר לשרון.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים