|
||||
|
||||
בעוד בארה"ב ובמערב אירופה מחיר החזיר זול, כמעט נחשב למזון של מעמד הפועלים - שכן הוצאות גידולו זולות במיוחד, בארץ, *במקומות רבים* מחירו מאמיר לשחקים, בהרבה יותר ממחיר הבקר. סיבת הפיכתו המלאכותית למעין מזון יוקרה, קשורה בתסביכים של נובו-רישים ישראלים וכאלה, אשר עבורם, ההתרסה שבמזון לא כשר, נחשבת לעניין גדול. האיוולת והתסביך תמיד מוצאת את אלה שמתפרנסים יפה מאד מהעניין. צצו כעין איטליזים שהמכהנים בהם מדברים גבוהה גבוהה, בעלי משקפים אופנתיות, ומוכרים את החזיר ומוצריו ליאפי הישראלי במחירי בתי מרקחת. לתשומת לב הצרכן: מחירו הסיטונאי של החזיר זול להפליא. בארץ מגודל חזיר ומיוצרים שינקנים, פסטרמות ונקניק טוב באיכות משובחת בגליל בעיירות נוצריות כגון מעיליה (מזרחית לנהריה) וכד', שם ניתן לקנותו במחיר ריאלי. אשר למזרע - נצחון הסנוביזם הנבוב ומקסח הכיס, הגם שהאיכות סבירה. בנוסף, רבים מבני העליה הרוסית, לאחר שטעמו מהאוכל הישראלי המשמים ומנוכלויותיו, הבינו די מהר עם מי יש להם עסק, ובלי רעש מיותר פתחו רשתות שווק עצמאיות בהם ניתן להשיג ממיטב מגדי המשקים המזרח אירופים, בצד מוצרי בשר וגבינה מעולים. שאלות לא פתורות נוספות הינם מדוע % 40 מהבשר הכשר המגיע לשוקי הארץ נמצא בבדיקות כלא ראוי למאכל אדם. דומה שעבור רבים, תעודת כשר נתפסת כתחליף להכשר ווטרינרי. כיצד מושג אישור כשר עבור חיות שמתו ממחלות ברחבי הגדה, או כאלה הנמכרות כבקר בעוד בפרוש מקורם לא מזוהה (כלבים? חמורים חולים? לטאות ענקיות?)? כנראה לאלוהים פתרונים. דומה שעם חזיר אתה יודע מה אתה אוכל, ובנוסף, חל לגביו פיקוח ווטרינרי. יוצא שצריכתו הינה לעיתים עניין של פיקוח נפש. |
|
||||
|
||||
ברצוני לשבח במסגרת זו את יין הפינו גרי חצי יבש מרומניה, משהו דה קוטנאר, ובקבוק הוויסקי בסיגנון אירי תוצרת בולגריה, שאינני מסוגל לזכור את שמו (אחרי הכל אלכהל פוגע בזכרון) שרכשתי במיטב כספי, בסביבות מחירו של בקבוק פנטזיה, במעדניה רוסית בשדרות ירושלים ברמת גן. בעזרתם התגברתי על עוגמת הנפש של הביקור בברית המילה של הבן החדש של חברתי לשעבר, על המעצר בעקבותיו ועל חידוש צו ההרחקה, שאוסר עלי להתקרב עליה או אל ביתה מרחק ת''ק פרסאות (מזלי הגדול שביתה נמצא במרחק תק''א פרסאות מביתי שלי. כך, מלבד מרפסת שירות אחת אינני מוגבל בתנועה בו). |
|
||||
|
||||
מה רע בקונפיטורת דובדבנים או תות שדה בולגרית המכילה % 50 פרי, ללא פקטין ושאר מרעין בישין? או בגבינות משובחות מפולין מחלב מלא ועשיר? אחרי הכל מדובר באומנות רקיחת מאכלים, ולא ביצור מחשבי על בעלי מהירות עיבוד של 190 מליארד פעולות בשניה (מהסוג שארה"ב הקלה השבוע את הגבלות המכירה כלפיהן). |
|
||||
|
||||
גבינות משובחות מפולין מחלב מלא? איפה??? שים, לב, אזור הצפון בלבד. תודה. |
|
||||
|
||||
לא דיברתי על "מעדניות רוסיות" אלא על רשתות שווק ומרכולי ענק. אך מעבר לכך אמלא פי מים, שכן א) איני עוסק בפירסומת ב) רק חסר לי להסתבך עם בעלי עניין נזעמים. וכבר היו דברים מעולם, למשל אופטיקנים ששברו לפני כ-20 שנה את הקרטליות ששררה והמחירים המשונים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |