|
||||
|
||||
כשהייתי בספרד (1994) היתה שם רשת של מסעדות המתמחה בפאייה בשם "paellador" שמכרה מנת פאייה ענקית בסכום שוה ערך לכ-25 ש"ח. יתר על כן, בבית החולים הצנוע שבו שהיתי (במסגרת חילופי סטודנטים) הגישו פאייה בחדר האוכל באותה אדישות יומיומית שבה מגישים אצלנו שניצלים. אנשים עשירים ממני, שהולכים למסעדות יוקרה, דיווחו לי שמחיר מנת פאייה צנועה במסעדה ספרדית בארץ נכון ל-1994 היה כ-70 ש"ח. ואני לא מדבר על הסנגריה שקניתי בסופר שכונתי בפרברי ברצלונה בכ-8 (!) ש"ח. וחוץ מזה ניתן להשיג שם מזונות שלא קיימים בארץ ונסיונותיי להבין את מרכיביהם זכו להסברים סתומים. מישהו (דובי למשל, נראה לי שאתה מבין באוכל ספרדי) יודע מה זה horchata de chufa? (מין משקה לבן שעשוי כנראה מאיזשהו סוג של אגוזים). |
|
||||
|
||||
חברה בשם "מיאם" 1 משווקת את המשקה הזה באנגליה, ובאתר שלה נטען שהוא עשוי ממיץ ה"צ'ופה" (הפקעת של הצמח Cyperus esculentus - ממשפחת הכריכיים 2), ומקורו הוא כנראה מצרי. הם אפילו מחלקים דוגמיות חינם 3 לאחד מכל 25 ברי מזל. ------- 1 כך עלה מהבירור הקצר שערכתי. יש דבר כזה? 3 |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |