|
בוא ננסה כיוון חדש.
לפעמים יש בעיות שבאמת יש להן מכנה משותף, ויש איזשהי אפליקצית קסם שעשויה לפתור הרבה בעיות כאלו בבת אחת, ועוד בעיות שאנחנו לא מצליחים לחשוב עליהם כיום. קח לדוגמא את ההנדסה הגנטית. להנדסה גנטית יש יישומים גם בחלקאות, גם ברפואה, בתעשיית הפלסטיק, ובטח בעוד הרבה תחומים שאני לא מכיר. רק מי שלמד הנדסה גנטית, יכול להבין מה המשמעות של ייצור חלבונים באופן סינתטי (לדוגמא), ואיזה דברים חלבונים כאלו יכולים לעשות ולא יכולים לעשות. ההנדסה הגנטית נתנה לנו כלים חדשים לגמרי. כלים שלעולם לא היינו מקבלים אילו היינו מנסים למצוא פתרון לכל בעיה בנפרד.
נגיד שמגיע איזשהו פרופסור מפוזר ממכון וייצמן, ויגיד: "אני צריך ככה וככה מיליונים לטובת הנדסה גנטית - אבל תדעו שזה לא מחקר טהור, כי יש לו יישומים גם בזה וגם בזה וגם בזה." עכשיו נניח שאתה אדם מהרחוב שהחלבון היחידי שהוא מכיר זה מה שעושים ממנו חביתה. אז הוא יגיד מה לעזאזל הקשר בין תנובת הפירות של עץ התפוז, לבין תרופה לסרטן. אם אתה רוצים לחפש תרופה לסרטן לכו לבית חולים, ואם אתם רוצים יותר תפוזים אז לכו לפרדס, אבל לא יכול להיות שיש כיוון מסויים שפותר את 2 הבעיות האלו.
עכשיו, יש כל מיני פרופסורים למדעי המחשב, שטוענים שיש איזשהו מכנה משותף גם לבעיה של קריאה אוטומטית של טקסט, וגם לבעיה של מכונית שנוסעת בעצמה, ולעוד הרבה בעיות אחרות. ויש תחום מחקר, בשם בינה מלאכותית. שיש לו יישומים גם בזה וגם בזה. אתה, כלל לא מסוגל לזהות את המכנה המשותף הזה ואין לך מושג על מה התחום הזה מדבר. לכן, בעיניך, הקשר בין שתי הבעיות שהזכרתי זה כמו הקשר בין מחט לתחת, ולא ייתכן שיש איזשהו פתרון קסם לשתיהן. לדעתי אתה צריך להכיר בכך שאתה בור בעניין זה (בניגוד לעניניים אחרים..). הטענה שלך שעדיף למצוא פתרון לכל בעיה בנפרד, מבוססת בעיקר על חוסר ידע.
|
|